Amerika rieši ďalší prípad policajnej brutality voči Afroameričanovi. Pred synmi ho strelili 7-krát (VIDEO)
26 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Policajti vo Wisconsine vystrelili sedem striel do chrbta Afroameričanovi. Ten pred nimi paradoxne neutekal, nikoho neohrozoval a ani sa fyzicky nebránil zatknutiu. Policajti muža postrelili z bezprostrednej blízkosti, keď chcel nastúpiť do svojho auta. V ňom mali v čase streľby sedieť jeho traja synovia!


Ako píše portál Expres, už to vyzeralo, že protesty proti rasovo motivovaným útokom belošských policajtov v Spojených štátoch amerických ustanú, situácia sa však znovu vyhrotila po streľbe na neozbrojeného Afroameričana v Kenoshi.

Z videa je zrejmé, že sa ho policajti, ktorí na neho celý čas mierili pištoľou, ani nesnaží spacifikovať.



Zo záznamu nie je síce zrejmé, čo streľbe predchádzalo, ale je na ňom vidieť, ako muž pomalým krokom mieri k svojmu SUV. Za ním ide skupinka policajtov, ktorí na neho mieria pištoľou.

Keď muž, ktorý bol identifikovaný ako Jacob Blake, otvorí dvere svojho vozidla, jeden z policajtov ho zatiahne a následne padne sedem výstrelov. Muž padne k zemi.

Líder hnutia Black Lives Matter v živom vysielaní vyhrážal zničením systému
Vlna rasových nepokojov v USA dostala aktivistov do centra pozornosti a podľa vyjadrenia ich vodcu sa zdá, že sa v rokovaniach s málom rozhodne neuspokojí. Hawk Newsome, ktorý je považovaný za lídra hnutia Black Lives Metters, pohrozil v živom... Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Podľa vyhlásenia polície mesta Kenosha muži zákona zasahovali v kauze domáceho sporu. Podľa wisconsinského guvernéra Tonyho Eversa je Blakeov stav vážny.

Prípad vyšetruje Ministerstvo spravodlivosti Wisconsin, ktoré zatiaľ uviedlo len to, že zasahujúci policajti boli postavení mimo službu.

Už v nedeľu začali v meste Kenosha protesty, ktoré pripomínali tie po smrti George Floyda.

FBI zatkla výskumníka agentúry NASA za sprisahanie a podvody spojené s Čínou
Profesor z univerzity Texas A&M a výskumný pracovník NASA bol obvinený zo sprisahania a spolupráce s niekoľkými čínskymi subjektmi, zatiaľ čo jeho grant mu to výslovne zakázal, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Marek Molnár