Ústredný krízový štáb schválil plošné uvoľnenie letov
25 | 08 | 2020 I SITA

Ústredný krízový štáb schválil plošné uvoľnenie letov. Informoval o tom poradca Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR pre komunikáciu Ivan Rudolf. Plošné uvoľnenie letov začne platiť 7. septembra 00:01 za dodržania prísnych protiepidemických opatrení, ktoré určí Úrad verejného zdravotníctva SR.


Ako Rudolf uviedol, ústredný krízový štáb na utorňajšom rokovaní schválil požiadavku MDV SR, aby zrušil zákaz vykonávania určených civilných letov s miestom vzletu na území iného štátu a s miestom pristátia na území Slovenska. Zákaz sa týkal krajín, ktoré boli označené ako rizikové z hľadiska šírenia COVID-19.

Ako po rokovaní ústredného krízového štábu uviedol minister vnútra Roman Mikulec, ministerstvo dopravy spustí portál, kde bude musieť každý cestujúci, ktorý bude prilietať na Slovensko, vyplniť tlačivo. Okrem ostatných údajov bude musieť uviesť informácie, z ktorej krajiny prilieta a kde sa bude zdržiavať.

Ministerstvo dopravy žiada o plošné uvoľnenie letov, zákaz sa podľa rezortu míňa účinku
Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) v utorok predkladá na Ústredný krízový štáb SR požiadavku na zrušenie zákazu vykonávania určených civilných letov s miestom vzletu na území iného štátu a s miestom pristátia na území... Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | SITA


Ak prídu občania z rizikových krajín, budú sa musieť preukázať negatívnym COVID testom a ísť do karantény. Každý bude musieť sledovať aj platné nariadenia Úradu verejného zdravotníctva.

Člen krízového štábu a predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský však vyzval ľudí, aby sa vyhýbali cestovaniu lietadlom. Ako uviedol, preprava lietadlom je veľmi riziková, čo sa týka šírenia koronavírusu.