Ústredný krízový štáb zasadne v utorok, rokovať má aj o podnetoch športovcov
24 | 08 | 2020 I TASR

Ústredný krízový štáb zasadne v utorok (25. 8.) na Úrade vlády SR. Zaoberať sa bude aktuálnou situáciou v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 na Slovensku. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.


Ústredný krízový štáb má rokovať aj o podnetoch športovcov týkajúcich sa protipandemických opatrení. Hlavný hygienik SR Ján Mikas o tom informoval po pondelkovom zasadnutí so splnomocnencom vlády SR pre mládež a šport Karolom Kučerom, štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom a jednotlivými športovými zväzmi na Slovensku či organizátormi maratónov.

September bude podľa hlavného hygienika špecifický mesiac, pretože môže napovedať, aký bude mať pandémia nového koronavírusu na Slovensku ďalší vývoj. Poukázal pritom na návrat ľudí z dovoleniek, zamestnancov do zamestnania a detí či študentov do škôl.

Ako skonštatoval Mikas, prípady pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 na Slovensku pribúdajú. "Čísla sa zväčšujú, nie sú to tie hodnoty, na ktoré sme boli zvyknutí," poznamenal. V nedeľu (23. 8.) Slovensko zaznamenalo 68 nakazených novým koronavírusom, ich doterajší celkový počet stúpol na 3424. Desiatky nakazených pribúdali denne aj minulý týždeň.

Obhájený titul Juraja Sagana motivuje do ďalších pretekov. Najbližšie sa predstaví na ME v Plouay
Na slovenskej cyklistickej scéne nič nové. Už desať rokov na nej dominujú bratia Saganovci a to aj vtedy, keď slávnejší Peter chýba. Vtedy ho zastúpi starší brat Juraj. Na domáce tituly je to aktuálne 6:4 pre Petra. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | SITA