Skrytá symbolika tetovania vás môže stáť aj život
24 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Tetovanie je súčasť doby a osobného imidžu. Na sebe ho nosia mnohí, najmä mladší ľudia. Nie vždy však presne vedia, čo ktorý obrázok znamená a zarábajú si tak aj na osudové problémy.


Niektoré tetovania majú špeciálny význam, nesú v sebe zakódovanú informáciu, odkaz, naznačujú mnohé o človeku, ktorý ich nosí, alebo o jeho príslušnosti k niektorým všeobecne uzavretým skupinám. Problematike sa venoval portál info.sk.

Slzu pod okom nosí údajne aj “najzvodnejší väzeň na svete” Jeremy Meeks. Väzeň, ktorého dokonalá tvár sa dostala spoza mreží až na najprestížnejšie módne prehliadky. Aj on ju má však “pre istotu” pod ľavým okom. Slza pod pravým okom symbolizuje vražednú minulosť človeka, ktorý ju má vytetovanú. Prípadne si ju tam dajú vytetovať tí, ktorí majú niekoho milovaného vo väzení, prípadne pozostalí po obeti tragickej udalosti. Tento druh tetovania nesmie nosiť hocikto, komunita si jeho použitie prísne chráni.

Portál info.sk ďalej spomína tetovanie v tvare trojlístka či Buddhu a ďalšie. Štvorlístky u nás bežne symbolizujú šťastie či nádej na šťastie, trojlístok však príslušnosť k zločineckému gangu, pôsobiacemu na území Írska. A k Buddhovi - mimochodom, akýkoľvek boh, vytetovaný na tele smrteľníka je považovaný za rúhanie - v budhistických krajinách si majitelia vytetovaných bohov miestnych náboženstiev koledujú o problémy so zákonom za urážku náboženskej symboliky veriacich.

Nové tetovanie Agáty Prachařovej: Potvrdila, že ním odhalila počet svojich milencov!
Lieči si snáď rozvádzajúca sa Agáta Prachařová (35) svojimi tetovaniami ranenú dušu? Po tom, ako sa rozpadol jej vzťah s Jakubom Prachařom (36), nechala si K. ako Kuba na svojom prste prerobiť na kosoštvorec, teraz prekvapila novými prírastkami na... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Ak si necháte vytetovať symboliku ostnatého drôtu, vysielate o sebe signál, že máte kriminálnu minulosť. Každý uzol na drôte značí jeden rok vo väzení. V Rusku sa za taký symbol považuje vytetovaný prsteň. No najväčšie problémy vám spôsobí štýl yakuza. To už dráždite naozaj tigra - teda obvykle najvplyvnejšie gangy v krajine a ich členov. Iba pousmiať sa môžeme nad krížom, vytetovaným na hrudi, bežne vídaným aj u nás. Nosia ho totiž obvykle tí najnebezpečnejší zločinci.

Tetovanie v podobe hracích kariet znamená hazard, sklony a obľubu k nemu. V ruských väzniciach piková karta predstavuje zlodeja, krížová všeobecne zločinca. Kára sú vyhradené pre informátorov a veľmi pravdepodobne boli väzňovi vytetované proti jeho vôli. Srdce znamená, že niekto hľadá vo väzení romantického partnera, a tiež môže byť vytetované násilne.

Napokon nám zostávajú ešte bodky, pavučina, koruna s piatimi vrcholmi či obrazec klauna. Tri bodky vytetované na ruke znamenajú "Mi vida loca” alebo “Môj bláznivý život”. Ak ich je päť, ide o odsúdenca. Zvyčajne sa tetujú medzi palec a ukazovák. Korune s piatimi vrcholmi sa vyhnite ako čert krížu, ak cestujete do Latinskej Ameriky, gangy si ten symbol kruto strážia. A klaun na tele - to je zas verejná deklarácia toho, že vašou obeťou bol policajt, písal portál info.sk.

Nové tajuplné tetovanie Zuzany Belohorcovej: Čo znamená tento podivný hlavolam?
Vyzerá to, že Zuzana Belohorcová (44) objavila novú záľubu. Postupne si totiž necháva zdobiť telo jedným tetovaním za druhým. Tá najnovšia má navyše skrytý význam a k jeho odhaleniu dokonca známa moderátorka vyzvala aj svoje okolie, píše portál... Čítať ďalej
08 | 07 | 2020