Djokoviča čaká súťažná premiéra po pol roku, ale bolí ho krk a možno sa v New Yorku odhlási aj z dvojhry
24 | 08 | 2020 I SITA

Najlepší svetový tenista Srb Novak Djokovič nie je úplne zdravotne v poriadku pred svojím návratom na súťažné dvorce. Zverenec Slováka Mariána Vajdu a Chorváta Gorana Ivaniševiča si sťažuje na bolesti v krku, pre ktoré nenastúpil v nedeľu na zápas vo štvorhre po boku krajana Filipa Krajinoviča na turnaji v New Yorku.


Po polročnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu sa vo Flushing Meadows rozbieha turnaj kategórie ATP Masters 1000, ktorý sa mal hrať pôvodne v Cincinnati a pre jeho aktérov bude bezprostrednou prípravou na grandslamový US Open. Djokovič po vynechaní štvorhry sa zatiaľ neodhlásil z dvojhry, kde má v 2. kole v pondelok po 23.00 h SEČ nastúpiť proti Litovčanovi Ričardasovi Berankisovi.

"Podľa Američanov do úvahy údajne prichádza aj možnosť, že sa Djokovič odhlási aj vo dvojhre. V takom prípade by prišiel o generálku na US Open, ktorý sa na rovnakom mieste začne už 31. augusta," napísal srbský denník Blic na svojom webe.

Ústredný krízový štáb zasadne v utorok, rokovať má aj o podnetoch športovcov
Ústredný krízový štáb zasadne v utorok (25. 8.) na Úrade vlády SR. Zaoberať sa bude aktuálnou situáciou v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 na Slovensku. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV)... Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | TASR


Djokovič v januári tohto roku dobyl po ôsmy raz v kariére Australian Open a pripísal si celkovo 17. grandslamový titul. Ešte pred marcovým prerušením sezóny pre pandémiu koronavírusu stihol vyhrať turnaj v Dubaji a predtým začiatkom roka pomohol Srbom k triumfu v novej tímovej súťaži ATP Cupe v Austrálii. Na víťazstvá premenil všetkých 18 zápasov vo dvojhre, ktoré v tomto roku odohral.

V závere júna zožal veľkú kritiku za to, že bol spoluorganizátorom exhibičného aj charitatívneho seriálu Adria Tour, na ktorom sa rozšíril koronavírus medzi tenistami. V hľadiskách v Belehrade aj Zadare boli tisíce fanúšikov, ktorí nedodržiavali rozostupy a nechránili si tváre maskami.

Srbský tenista sa sám nakazil s manželkou, ale po krátkom čase izolácie sa vrátil do tréningového procesu. Djokovič našiel aj mnoho podporovateľov. Tí argumentovali faktami, že nešlo o svojvôľu Djokoviča, ale tieto akcie povolili vlády Srbska či Chorvátska a všetko sa dialo v súlade s uvoľnením hygienických a bezpečnostných opatrení v týchto krajinách.

Warholm zabehol druhý najlepší čas histórie na 400 m cez prekážky
Nórsky atlét Karsten Warholm zabehol na mítingu Diamantovej ligy v Štokholme nový európsky rekord v behu na 400 metrov cez prekážky. Časom 46,87 sekundy dosiahol zároveň druhý najlepší výkon histórie. Svoj doterajší kontinentálny rekord z... Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | TASR