V Astrachani úspešne otestovali ostrú streľbu protilietadlových raketových systémov
23 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Neďaleko Kaspického mora, v južnej oblasti Ruskej federácie uskutočňuje velenie Južného vojenského okruhu taktické cvičenie systémov protivzdušnej obrany.


Celkovo sa do plánovaného cvičenia zapojí viac ako 800 vojakov a takmer 200 bojových jednotiek so špeciálnym vybavením vzdušných obranných síl. Agentúra TASS informovala aj o ďalších podrobnostiach, ktoré poskytlo Ministerstvo obrany Ruskej federácie. Niektoré zbraňové systémy a ich nasadenie popisuje portál function.mil.ru.

Manévre sa skončia 28. augusta. "Prvá etapa sa zameria na to, aby boli jednotky na svojich stálych základniach zabezpečené proti akýmkoľvek pokusom o útok zo vzduchu," uviedlo ruské ministerstvo obrany. V druhej etape bude presunutý personál a bojové vybavenie, ktoré bude tvoriť zoskupenie jednotiek obranných síl letectva.

Ministerstvo oznámilo, že hlavnou úlohou protivzdušnej obrany a raketovej obrany Velenia vzdušných obranných síl je chrániť mesto Moskva a centrálny priemyselný okres a zabezpečiť nedotknuteľnosť zariadení najvyššieho štátneho a vojenského významu, ako je priemysel a energetika, vojenské objekty a dopravná infraštruktúra. Chránené územie sa rozprestiera asi na 4 500 km štvorcových a zahŕňa viac ako 25 regiónov a tri ruské republiky, informuje TASS.

Ruská armáda modernizuje húfnice MSTA
Putinova armáda čoskoro zaradí do činnej služby novú generáciu modernizovaných samohybných húfnic 2S19M2 Msta-S (2С19М2 МСТА-С).Zbraňový systém výrazne modernizoval výrobca Uraltransmash (Uraľskij zavod transportnogo mašinostrojenija), píše portál... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Ruská armáda tak s protilietadlovými raketovými systémami S-400 Triumph a s protilietadlovými raketovými systémami Pantsir-S protiraketovej raketovej zostavy Pantsir-S Južného vojenského obvodu uskutočňuje taktické cvičenie s ostrou streľbou na výcvikovom území Ashuluk v regióne Astrachán. Vojaci vypracovali niekoľko taktických situácií, aby simulovali ochranu objektov počas masívneho leteckého úderu rakiet v podmienkach elektronickej vojny.

Bojové posádky našli ciele, zamerali ich a vystrelili rakety. Simulovaný nepriateľský útok bol napodobňovaný nadzvukovými raketami s rýchlostnými charakteristikami a letovou trajektóriou skutočných rakiet a lietadiel. Celkom bolo zničených viac ako 15 cieľov. Zásahy terčov sa úspešne dosiahli tak zo stacionárnych obranných postavení, ako aj z mobilných raketových jednotiek.

Obranné systémy Patriot a Aegis sú nevhodné na skutočný boj, tvrdí ruská armáda
Saudskú oblohu chráni viacero taktických mobilných raketových systémov Patriot, torpédoborcov Aegis a veľa radarov, avšak nič z toho nedokázalo zastaviť masívny útok na ropné polia, pretože v skutočnosti nie sú také výkonné, ako ich prezentuje USA.... Čítať ďalej
20 | 09 | 2019 | Marek Molnár