Pri panike na diskotéke v Peru prišlo o život 13 ľudí
23 | 08 | 2020 I TASR

Najmenej 13 ľudí prišlo o život pri panike, ktorá vypukla v sobotu večer na nepovolenej párty v hlavnom meste Peru Lima po tom, čo tam zasahovala polícia.


V krajine totiž platia obmedzenia pohybu, ktoré vláda zaviedla pre pandémiu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady. K panike a následnému splašenému hromadnému úteku došlo na diskotéke Thomas Restobar v štvrti Los Olivos, kde sa zišlo približne 120 ľudí, uviedlo tamojšie ministerstvo vnútra.

Zranenia utrpelo najmenej šesť ľudí vrátane troch policajtov, píše agentúra Reuters. Podľa úradov sa ľudia snažili ujsť cez jediné vchodové dvere na druhom poschodí, navzájom po sebe šliapali a uviazli v uzavretom priestore. Polícia zadržala najmenej 23 osôb. Policajný veliteľ Orlando Velasco uviedol, že počas razie neboli použité žiadne strelné zbrane ani slzotvorný plyn.

Peruánska vláda v marci pre pandémiu koronavírusu zatvorila nočné kluby a bary po celej krajine. V krajine takisto platí nedeľný zákaz vychádzania. Peru dosiaľ podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa eviduje vyše 576.000 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 a 27.245 súvisiacich úmrtí.

Rusko vidí malé šance na dosiahnutie dohody s USA o kontrole jadrových zbraní
Ruské ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu uviedlo, že vidí len malú šancu na dosiahnutie dohody o kontrole jadrových zbraní so Spojenými štátmi. Informovala o tom agentúra DPA. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | TASR