Pri havárii lietadla s peniazmi v južnom Sudáne zomrelo 7 ľudí (FOTO+VIDEO)
23 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Nákladné lietadlo prepravujúce jedlo, motorky a peniaze havarovalo krátko po vzlete z letiska v južnom sudánskom hlavnom meste Juba. Štyria cestujúci a traja členovia posádky pri havárii zomreli, informuje portál RT.


Lietadlo Antonov An-26 cestovalo do mesta Aweil na severozápade krajiny. Videá a fotografie, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, ukazujú dym stúpajúci z kúskov trupu, ktoré sa nachádzajú na mieste havárie.



"Na palube bolo osem ľudí, päť cestujúcich a traja členovia posádky. Jedna z cestujúcich prežila a je v dobrom zdravotnom stave," uviedol pre agentúru AFP minister dopravy Madut Biar Yol. „Ostatní štyria cestujúci a traja členovia posádky sú mŕtvi,“ dodal.



Aijeu povedal agentúre Xinhua, že lietadlo prenášalo motorky a jedlo, ako aj peniaze na zaplatenie platov pracovníkov mimovládnych organizácií. Na webovej stránke Aviation Herald sa uvádza, že lietadlo bolo naložené hotovosťou určenou na „mzdy“.

Svedok povedal miestnym médiám, že ľudia na zemi sa ponáhľali, aby zobrali peniaze, ktoré boli rozptýlené v troskách.

Maduro považuje za "dobrý nápad" nakúpiť od Iránu rakety
Venezuelský prezident Nicolás Maduro povedal v sobotu počas stretnutia s členmi svojho kabinetu, že by bolo "dobrým nápadom" preskúmať možnosť nákupu balistických striel od Iránu. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR