Z 91 nových prípadov COVID-19 zaznamenali 40 v Bratislave
22 | 08 | 2020 I TASR

Nakazilo sa 49 mužov a 42 žien.


Najviac nových prípadov nákazy novým koronavírusom zaznamenali v piatok (21. 8.) v Bratislave. Na území hlavného mesta identifikovali 40 pozitívnych vzoriek, spolu s tromi prípadmi v okrese Senec a okrese Pezinok sa Bratislavský kraj podieľal na ostatnom dennom prírastku (91 pozitívnych testov) viac ako polovicou prípadov.

Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk, pričom aktualizovalo aj počet vykonaných testov - zrealizovali ich 3833, celkový počet otestovaných tak stúpol na 311.099.

V ďalších okresoch zaznamenali v piatok pozitívne testy v jednociferných číslach - osem ich bolo v okrese Žilina, šesť v okrese Košice, tri v okrese Michalovce. Po dva prípady zaznamenali v okresoch, Trnava, Galanta, Trenčín, Poprad, Stará Ľubovňa, Bardejov, Prešov a Vranov nad Topľou.

Deti od 12 rokov by mali nosiť rúška rovnako ako dospelí, tvrdí WHO
Agentúry OSN odporúčajú, aby deti do päť rokov rúška nenosili. Za určitých okolností by však mali aj deti od šesť do 11 rokov nosiť rúško na miestach, kde je rozsiahly prenos koronavírusu alebo kde sú deti v kontakte so seniormi či ľuďmi z vysoko... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR


Jeden prípad nákazy novým koronavírusom odhalilo testovanie v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Ilava, Púchov, Bánovce nad Bebravou, Žiar nad Hronom, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Revúca, Rimavská Sobota, Levoča a Trebišov.

Nakazilo sa 49 mužov a 42 žien. Sedemdňový kĺzavý medián je na čísle 80. V nemocniciach je hospitalizovaných 62 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 42 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja chorí.

Počet vyliečených stúpol za piatok o 102 ľudí. Z ochorenia sa tak doteraz zotavilo 2147 pacientov. Aktívnych prípadov je 1136. Počas piatka nepribudli žiadne úmrtia pacientov na nový koronavírus, Slovensko naďalej eviduje 33 prípadov.

Polícia rozdala tento rok pre koronavírus menej pokút za mobil za volantom
Policajti rozdali za telefonovanie za volantom v období od januára do júna 2019 13.000 pokút. V rovnakom období za tento rok ich bolo iba 6500. Dôvodom má byť podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej nový koronavírus, ktorý... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | TASR