Zamestnávatelia oceňujú najmä finančnú pomoc štátu na udržanie pracovných miest
21 | 08 | 2020 I SITA

V rámci opatrení štátu na zmiernenie vplyvov koronavírusu oceňujú zamestnávatelia najmä finančnú pomoc na udržanie pracovných miest.


Toto opatrenie pomohlo najviac podľa 59 % oslovených zamestnávateľov. Nasledujú pandemická PN a OČR s 53 % a zmeny v Zákonníku práce so 49 %. O výsledkoch prieskumu o dopadoch koronakrízy na zamestnávateľov a o ich spokojnosti s ekonomickou pomocou štátu v piatok informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina).

Prieskum uskutočnila spoločnosť Trexima Bratislava v spolupráci s rezortom práce na prelome júla a augusta v 2 065 organizáciách s 20 a viac zamestnancami v 19 odvetviach ekonomiky. Oslovené spoločnosti majú 298-tisíc zamestnancov a 20-tisíc tzv. dohodárov. Zamestnávatelia podľa prieskumu vyjadrili najväčšiu spokojnosť s prístupom úradov práce, sociálnych vecí a rodiny (takmer 75 %), nasledujú daňové úrady (73 %), Sociálna poisťovňa a finančná správa (obe takmer 73 %).

Jednou z priorít ministerstva školstva by malo byť aj stravovanie detí
Jednou z priorít ministerstva školstva by sa mali stať aj školské jedálne a stravovanie detí. Zhodli sa na tom splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) po... Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA