Vodič s takmer štyrmi promile alkoholu prevrátil auto na strechu
21 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Hodnotu 3,87 promile alkoholu v krvi namerali policajti 36-ročnému vodičovi z okresu Rožňava, ktorý v piatok havaroval pri obci Bohúňovo.


O udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Košice na sociálnej sieti.

„Po prejazde miernej ľavotočivej zákruty vodič nezvládol vedenie vozidla a po prerazení zvodidiel vpravo v smere jazdy s ním zišiel mimo vozovku, kde sa prevrátil na strechu. Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bola nedovolená rýchlosť jazdy a neprispôsobenie rýchlosti svojim schopnostiam,“ uviedlo KR PZ.

Dodalo, že bezprostredne po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,86 mg/l alkoholu v krvi, čo je po prepočte 3,87 promile. „Pri opakovanej dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 1,97 mg/l, čo je po prepočte 4,10 promile,“ konkretizovali policajti.

Ako pokračovali, z uvedeného dôvodu poverený policajt začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti vykonáva procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia konkrétnej osobe.

Kapitán Manchestru United Harry Maguire skončil na dovolenke v putách!
Známy futbalista sa dostal do roztržky s ďalšími anglickými turistami a potom sa správal agresívne a vulgárne aj voči zasahujúcim policajtom. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | TASR