Shiffrinovej bude chýbať obľúbený Killington, teší sa na návrat do normálu o rok
21 | 08 | 2020 I SITA

Mikaela Shiffrinová ťažko znáša rozhodnutie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) o zrušení severoamerických pretekov v kalendári nastávajúcej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.


V prípade Shiffrinovej ide najmä o podujatie v Killingtone, ktoré v posledných štyroch sezónach bolo pravidelne hostiteľom pretekov SP žien v slalome a obrovskom slalome. Práve v tomto stredisku na východe USA má 25-ročná Američanka stopercentnú slalomovú úspešnosť - vyhrala všetky štyri podujatia. Až trikrát bola za ňou na druhom mieste Slovenka Petra Vlhová.

"Potrebovala som trochu času, aby som si utriedila myšlienky po tejto správe, že preteky sa zo Severnej Ameriky presunú do Európy. Zrejme každý fanúšik vie, ako mám rada preteky v Killingtone. Práve na tomto mieste na východnom pobreží nebola núdza o skvelú atmosféru a veľmi mi to bude tento rok chýbať. A k tomu aj niekoľko mladých talentovaných pretekárok, ktoré tam dostávali možnosť ukázať sa. Killington bol pre mňa v posledných rokoch vždy niečím výnimočný," napísala Shiffrinová na svojej facebookovej prezentácii.

Držiteľka 66 víťazstiev v pretekoch SP sa už teraz teší, že o rok bude Killington opäť v kalendári Svetového pohára. "Verím, že sa všetko vráti do normálnych koľaj a budem si to užívať ako predtým. V najbližšej sezóne to bude iné. Budeme vďační aj za to, že vôbec budeme môcť súťažiť v špeciálnych podmienkach. O to sladší bude návrat do normálu," dodala Shiffrinová.

Hamšík mal radosť z prvého gólu, ale len malú. Jeho mužstvo po šiesty raz prehralo
Marek Hamšík sa v šiestom zápase novej futbalovej sezóny v Číne dočkal prvého gólu, ale jeho tím Ta-lien Pro stále nie a nie vyhrať. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | SITA


Trojnásobná víťazka Svetového pohára a veľká súperka Petry Vlhovej má za sebou jednu z najmenej vydarených sezón v profikolotoči SP. Shiffrinovej nevyšiel návrat na súťažné zjazdovky koncom sezóny po tom, čo ju koncom januára prerušila po tragickej smrti otca.

Keď sa už zdalo, že sa predstaví aspoň v poslednom podujatí vo švédskom Aare, pandémia koronavírusu tvrdo zasiahla a organizátori troje preteky na severe Európy, v ktorých sa malo bojovať o vzácne glóbusy, operatívne zrušili. Američanka tak zostala bez zisku krištáľového glóbusu, čo sa jej naposledy predtým stalo v roku 2016, keď väčšiu časť sezóny SP vynechala pre zranenie.

Noví akcionári chcú zo Slovana Bratislava urobiť bezkonkurenčne najlepší klub na Slovensku
Noví akcionári hokejového klubu HC Slovan Bratislava chcú v priebehu niekoľkých rokov urobiť z tímu bezkonkurenčne najlepší na Slovensku. Ak sa im to podarí, nevylučujú odchod klubu do zahraničnej ligy. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | SITA


Nová sezóna SP 2020/2021 sa začne už 17. a 18. októbra obrovským slalom mužov aj žien v rakúskom Söldene, v novembri pribudla do kalendára nová zastávka - 13. a 14. novembra sa v rakúskom rezorte Lech/Zürs uskutočnia paralelné súťaže.

Ženy sa v porovnaní s predchádzajúcim plánom predstavia v úvode decembra v zjazde vo švajčiarskom St. Moritzi a v decembri bude francúzsky Courchevel hostiť dve súťaže v technických disciplínach. Všetky zmeny ešte musí odobriť v úvode októbra Rada FIS. Súčasťou kalendára bude aj nízkotatranské stredisko Jasná, kde sa 6. a 7. marca 2021 uskutočnia slalom a obrovský slalom žien.