Batman v Santiagu de Chile rozdáva bezdomovcom jedlo (video)
21 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Vrátil sa. Rozdáva jedlo a nádej a vyzýva k tomu všetkých, ktorí by len trošku mohli pomôcť ľuďom bez domova a hladujúcim. Batman je späť.


Tentoraz je v Chile. Objavil sa už v Argentíne, v Peru, videli ho aj v ďalších krajinách latinskej Ameriky. Chilský “Batman solidario” alebo solidárny Batman z vlastných zdrojov denne pripraví stovky porcií a rozváža ich po najchudobnejších štvrtiach Santiaga, zavíta aj do detských nemocníc. Portál lidovky.cz informuje o filantropovi v podobe postavičky z komiksov.

Bezplatne tak poskytuje potravu a útechu tým, ktorí to skutočne po mesiacoch karanténnej izolácie potrebujú najviac. Utrpela totiž aj charita, jej kapacity sú vyčerpané a ľudia potrebujú pomoc stále. Vozí sa po uliciach Santiaga a batožinový priestor auta má plný prepraviek s navareným jedlom. 

Batman je pôvodne komiksová postava, vytvorená Bobom Kaneom a Billom Fingerom. Debutoval v Detective Comics #27 v máji 1939. Spolu so Supermanom je ikonickou filmovou postavou a jedným z najslávnejších superhrdinov. Batmanovo alter ego je Bruce Wayne, miliardár, ktorý sa rozhodol bojovať so zločinom v meste Gotham City pod maskou netopiera.

Kim Čong-un nariadil konfiškáciu psov. Skončia na tanieri?
Severokórejský vodca opäť šokoval svet. Milovníci zvierat zostali po jeho nariadení v nemom úžase, píše New York Times. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


Batman súčasnosti a zo Santiaga de Chile sa oblieka do kostýmu známej postavy, pridal iba v týchto týždňoch tak aktuálne a potrebné rúško. Anonymita mu vyhovuje, hoci poskytol už množstvo rozhovorov médiám, tie ho nikdy nepodrazili a neprezradili jeho identitu.

 



 

“Pozrite sa okolo seba a zvážte, či by ste nemohli aspoň zlomok z vášho času venovať niekomu, kto vás potrebuje, či už v podobe jedla, nejakého prístrešku, alebo aspoň povzbudivého slova.” Takto vyzýva cez médiá záhadný hrdina súčasnosti. Kostým batmana vraj používa výhradne preto, aby okolo seba šíril aj trochu veselosti.

Napriek odevu Batmana vnímajú odkázaní konanie tohoto chlapíka s pochopením - “ide predsa o gesto človeka voči človeku, pomoc je, teda, mala by byť, medzi ľudskými hodnotami na jednom z popredných miest” - povedal spravodajskému štábu miestnej televízie jeden z obdarovaných bezdomovcov.

Harry a Meghan zakladajú novú charitatívnu organizáciu s názvom Archewell
Orominentná dvojica sa nedávno presťahovala do Los Angeles, kde chce pracovať na svojej finančnej nezávislosti od kráľovskej rodiny. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | TASR