Stratil sa vášmu dieťaťu kúsok Lega? Dávajte pozor, môže to byť nebezpečné!
20 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Chlapec z Nového Zélandu mal sedem rokov, keď sa mu stratila ľavá ruka z jednej lego-postavičky. To sa stáva. Nie už však to, kedy a kde sa našla.


Existuje veľa miest, kde môžu časti lega alebo iné drobné detské hračky záhadne zmiznúť. Pod skrinkami, za posteľami, medzi vankúšmi, pod kobercami a dokonca aj uprostred hromady samotného Lega sa môže úspešne a navždy stratiť niektorý z jeho dielikov. O záhade malého Sameera píše spiegel.de, pretože sa naozaj vymyká bežným zvyklostiam.

Stratené dieliky či časti sa potom niekedy aj zvyknú zrazu objaviť, ale zásadne iba vtedy, ak ich už nikto nehľadá a pôvodnú stavebnicu už dávno vyhodil. V detskej izbe Sameera Anwara sa postavička z Lega musela obísť bez jednej ruky takmer dva roky.

V libereckom babyboxe našli zdravé dievčatko. Batoľa malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov
Do libereckého babyboxu niekto odložil čerstvo narodené batoľa, ktoré malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov. Zakladateľ babyboxu Ludvík Hess informoval, že dievčatko je zdravé a vybral pre ňu meno Barborka, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Chlapec z Dunedinu na Novom Zélande - vôbec o tom nevediac - zjavne nosil plastovú končatinu v nose. V čase “straty” sedemročný bádateľ si do nosa túto časť skladačky “úmyselne“ vtlačil, ako povedal v krátkom televíznom rozhovore v programe „Seven Sharp“. Chcel vyskúšať, ako sa v nose cíti ruka z postavičky Lega.

Keď však táto po chvíli nevyšla sama, ani jej amatérske intenzívne samovyťahovanie neprinieslo úspech, Sameer nabral odvahu a o svojom experimente sa zdôveril rodičom. Tí ho síce vzali k doktorovi, ale obyčajný rentgen plasty nijako neregistruje. Doktor ubezpečil rodičov, že ruka sa asi dostane z chlapcovho tela tráviacim traktom po čase von a tak sa na ňu akosi “zabudlo”.

Prišla však nádcha, ale až po dvoch rokoch. S ňou jedno silnejšie kýchnutie do vreckovky a - ruka bola opäť na svetle Božom.

Na európskom trhu sa naďalej objavujú hračky s nebezpečnými chemikáliami, varuje S.O.S.
Aj v tomto roku boli na európskom trhu objavené hračky obsahujúce nežiadúce chemikálie, ktoré môžu byť nebezpečné pre ľudský organizmus. Vyplýva to z výsledkov tohtoročných testov spotrebiteľských organizácií, na ktoré upozornilo popradské... Čítať ďalej
07 | 12 | 2019 | SITA