Kúpalisko v Podhájskej zavreli, zasahuje tam polícia (foto)
20 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Prevádzkovatelia známeho kúpaliska čelia podozreniu z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu.


Už od stredy večer a v priebehu dnešného dňa policajní špecialisti na environmentálnu kriminalitu z prezídia Policajného zboru zasahujú v obci Podhájska. Ide o policajnú akciu „PRAMEŇ“ v objekte kúpaliska.

"Spolu s ďalšími útvarmi polície a znalcami, zabezpečujeme dôkazy a stopy pre vyšetrovanie a znalecké skúmanie. Prebiehajúce vyšetrovacie úkony súvisia s podozrením z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu," uvádza polícia na sociálnej sieti.


Vyšetrovanie sa týka čerpania a používania termálnej vody bez príslušných povolení a v rozpore s vydanými povoleniami. Súčasne je zamerané aj na závažné znečisťovanie životného prostredia vypúšťaním bazénovej vody bez povolenia do vodného toku.

"Upozorňujeme však, že objekt kúpaliska v obci Podhájska bude pre verejnosť uzavretý až do ukončenia vyšetrovacích úkonov. Predpokladáme, že polícia tu skončí svoju činnosť v priebehu dnešného dňa," informujú policajti.





Desivý príbeh Slováka, ktorý zomrel v belgickej cele!
Kým jeden z belgických policajtov nad telom Slováka Jozefa Chovanca hajloval, ostatní sa na tom smiali. Zábery z letiska v belgickom Charleroi ukazujú aj to, že policajt na hrudný kôš zadržaného tlačil šestnásť minút. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA