Kremeľ zaželal otrávenému Navaľnému "skoré uzdravenie"
20 | 08 | 2020 I TASR

Navaľnyj bol pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola primiešaná v šálke čaju.


Kremeľ želá "skoré uzdravenie" ruskému opozičnému politikovi a ostrému kritikovi ruského prezidenta Vladimira Putina Alexejovi Navaľnému, ktorého údajne vo štvrtok otrávili, v dôsledku čoho upadol do kómy a je v ohrození života. Informovala o tom vo agentúra AFP.

"Vieme o týchto informáciách a tiež to, že je vo vážnom stave. Tak, ako v prípade každého ruského občana, mu želáme skoré uzdravenie," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Navaľnyj (44) pocítil nevoľnosť počas letu zo sibírskeho mesta Tomsk do Moskvy a neskôr stratil vedomie. Lietadlo núdzovo pristálo v Omsku a politika následne previezli do miestnej nemocnice.

Podľa hovorkyne bol Navaľnyj pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola primiešaná v šálke čaju. Navaľnyj tento čaj pil na letisku pred odletom a podľa Jarmyšovej to bolo jediné, čo ráno vypil.

Počatie po 40. roku veku už nemá byť zdravotným dôvodom na úhradu interrupcie
Vek nad 40 rokov nutne nemusí predstavovať zdravotnú indikáciu pre ukončenie tehotenstva, uvádza ministerstvo zdravotníctva. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | SITA


Lekári, ktorí sa o Navaľného starajú, pracujú podľa agentúry AFP na záchrane jeho života. "Robia všetko možné, aby mu zachránili život," uviedol Anatolij Kaliničenko z jednotky intenzívnej starostlivosti omskej nemocnice.

Toxín sa podľa lekárov zrejme do tela vstrebal rýchlejšie vďaka horúcemu nápoju. Presnú diagnózu pacienta zatiaľ nezverejnili. Navaľnyj nie je jediný predstaviteľ ruskej opozície, u ktorého sa prejavili príznaky otravy.

Člena ruskej skupiny Pussy Riot Piotra Verzilova museli v roku 2018 prijať do nemocnice v Berlíne po tom, ako sa uňho prejavili príznaky otravy. Z rovnakých dôvodov v rokoch 2015 a 2017 hospitalizovali jedného z vodcov ruskej opozície Vladimira Kara-Murzu.

Andy Hryc po boji s leukémiou opäť na pľaci: A zase chudší!
Prvýkrát od doby, kedy mu diagnostikovali leukémiu, bol opäť na pľaci! Andrej Hryc (70) sa s pomocou barle a manželky Veroniky (65) vypravil na natáčanie filmu Známi neznámi, ktorý produkuje jeho dcéra Wanda (42), informuje portál... Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Timotej Dudka