Kim Čong-un nariadil konfiškáciu psov. Skončia na tanieri?
20 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Severokórejský vodca opäť šokoval svet. Milovníci zvierat zostali po jeho nariadení v nemom úžase, píše New York Times.


Severokórejský diktátor Kim Čong-un nariadil zabavenie domácich miláčikov v hlavnom meste krajiny. Podľa diktátora sú domáci miláčikovia ikonou okazalosti západnej „dekadencie“. Majitelia psov sa však obávajú, že ich miláčikovia smerejú na tanier.

Kim ešte v júli vydal smernicu, ktoru označil domáce zvieratá za súčasť „poškvrneného“ trendu buržoáznej ideológie,“ uviedol zdroj pre anglické vydanie juhokórejských novín Chosun Ilbo .

"Obyčajní ľudia chovajú ošípané a hospodárske zvieratá, ale vysokopostavení úradníci a zbohatlíci chovajú domácich miláčikov, čím v nižších vrstvách spoločnosti vyvolávajú určitý odpor," uviedol zdroj a dodáva, že „Úrady už identifikovali domácnosti so psami a ich majiteľov nútia, aby sa ich vzdali alebo im ich násilne zabavia a odvlečú.“

Represívny režim tvrdí, že týmto krokom iba potláča kapitalistickú extravaganciu v Pchjongjangu. Majitelia psov sa však obávajú, že vzhľadom na nedostatok potravín v Severnej Kórei - a na tradíciu konzumácie psieho mäsa - sa smernicou iba nakŕmia hladujúci občania.

Tragédia vo Výmene manželiek: Počas nakrúcania jeden z účastníkov spáchal samovraždu!
Tragická udalosť postihla novú sériu českej verzie reality show Výmena manželiek. Jeden z účastníkov počas desiatich dní nakrúcania, kedy si dve domácnosti vymenia manželky, spáchal samovraždu obesením, informuje portál Super. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Timotej Dudka