V libereckom babyboxe našli zdravé dievčatko. Batoľa malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov
19 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Do libereckého babyboxu niekto odložil čerstvo narodené batoľa, ktoré malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov. Zakladateľ babyboxu Ludvík Hess informoval, že dievčatko je zdravé a vybral pre ňu meno Barborka, informuje portál Extra.


V utorok 18. augusta krátko po deviatej hodine večer bolo v babyboxe Krajskej nemocnice v Liberci nájdené batoľa. Ludvík Hess, ktorý je zakladateľom babyboxu, informoval, že sa jedná už o siedmeho libereckého novorodenca.



„Za dvanásť rokov existencie babyboxu mi to príde až dosť,“ uviedol Hess. Odloženým novorodencom je dievčatko. Ludvík dievčatko pomenoval Barborka. Dieťatko je zdravé, váži 2,98 kilogramu a meria 48 centimetrov. Keď lekári dievčatko objavili, malo previazanú pupočnú šnúru gumičkou do vlasov.

Tento rok sa jedná už o desiate odložené batoľa. Prvý Babybox bol vybudovaný v roku 2008. Celkovo potom za dobu existencie bolo do babyboxe odložených už 209 novorodencov. V špeciálnych schránkach sa našlo 115 dievčat a 94 chlapcov.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/08/15/syn-bohuminskeho-monstra-lukas-%e2%80%a0-30-s-lenkou-%e2%80%a0-30-planovali-svadbu-otec-ich-vsak-upalil-zaziva/