Tragédia: Na dome sa odtrhol balkón a zrútil sa s babkou i vnúčatami
19 | 08 | 2020 I Natália Sollárová

Zrútený balkón v Banskej Bystrici si vyžiadal život staršej ženy, ktorá na ňom stála so svojimi dvoma vnúčatami. Deti sa našťastie iba zranili.


Balkón rodinného domu bol na poschodí vo výške približne 6 metrov. Ako informoval portál Nový Čas, k nešťastiu došlo v piatok v banskobystrickej časti Stará Sásová. Na mieste zasahovali záchranné zložky, ktoré 66-ročnú ženu a dve deti vo veku 6 a 4 rokov previezli do nemocnice. Stará mama však neskôr zraneniam podľahla.

„My sme počuli iba veľký rachot. Keď sme tam pribehli, už tam pomáhal jeden zo susedov. Bola to veľmi dobrá žena a teraz jej vybavujú pohreb,“ povedala pre Nový Čas jedna zo susediek.

Z pohľadu lekárov je zdravotníctvo pre túto vládu nič iné, len výsmech
Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP) je vážne znepokojený vyhláseniami premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ako i mediálnou komunikáciou ministerstva zdravotníctva k odmeňovaniu zdravotníkov, ktorí boli v prvej línii počas pandémie ochorenia... Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | TASR


Staršie dievčatko utrpelo zlomeninu čeľuste, chlapček mal byť doudieraný. Podľa Olivera Petríka z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici sú obe deti stabilizované a jedno z nich už bolo prepustené aj do domácej starostlivosti.

Ako ďalej uviedol Nový Čas, zranenú ženu mali hospitalizovať v Rooseveltovej nemocnici so zlomeninou nohy a rebra. Neskôr mala byť prevezená do Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb.

Nehodu vyšetruje polícia. „V prípade tejto udalosti zhromažďujeme bližšie informácie, zisťujeme bližšie okolnosti, za ktorých k pádu balkóna došlo,“ uviedla pre portál Dnes 24 banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. O spoluprácu požiadali aj znalca z odboru stavebníctva.

Na SOŠ elektrotechnickej v Trnave horia laboratóriá (foto)
Požiar v priestoroch laboratórií a skladu likvidujú hasiči na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej ulici v Trnave. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | TASR