Počet úmrtí na koronavírus u nás bude stúpať, povedal minister zdravotníctva
19 | 08 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Druhá vlna koronavírusu zasiahne Slovensko viac ako prvá, povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.


„Nachádzame sa v druhej vlne. Čísla to potvrdzujú. Na základe uvoľnených opatrení som presvedčený, že druhá vlna zasiahne Slovensko viac ako prvá. Chcem vyzvať občanov, aby opatrenia, ktoré sme zaviedli počas prvej vlny (nosenie rúška, dodržiavanie odstupov, umývanie rúk atď) dodržiavali aj počas druhej vlny. Žiaľ, vyzerá to tak, že nám bude stúpať počet hospitalizovaných pacientov a rovnako aj úmrtí. Iba zodpovednosťou tomu zabránime. WHO odporúča zaočkovať sa proti chrípke, ja som tiež za, minimálne u rizikových skupín," konštatoval v stredu minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO).

"Nasral som kopu ľudí," píše Matovič
Premiér si definitívne prestal dávať servítku pred ústa. Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Podľa neho sa od vyšší počet pozitívne testovaných na nový koronavírus za utorok (18. 8.) podpisuje aj fakt, že počas víkendu sa testuje menej a na začiatku pracovného týdňa sa intenzívnejšie dohľadávajú kontakty s pozitívne testovanými.  Vyzval aj k obozretnosti v prípade cestovania do zahraničia, vrátane zváženia cestovania do Chorvátska, ktoré niektoré krajiny zaradili do nebezpečnej červenej zóny.

Na Slovensku v utorok (18. 8.) pribudlo 100 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3684 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3022 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid19.nczisk.sk.

„V nemocniciach je hospitalizovaných 64 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 42 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti,“ spresnil rezort zdravotníctva.

Chce Sulík už zasa položiť vládu?
Odluka cirkvi od štátu v podaní Sulíkovej SaS je nehoráznym nápadom s tendenciou úplne rozbiť vládnu koalíciu. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Arpád Németh