Ktorí herci zarábajú najviac na svete? Rebríčku kraľujú akčné hviezdy
19 | 08 | 2020 I Natália Sollárová

Magazín Forbes zverejnil desiatku najlepšie zarábajúcich hercov za rok 2020. Máte medzi nimi svojho favorita?


Hoci korona kríza odsunula premiéry niektorých filmov, priala streamovacím službám. Desať najlepších hercov zarobilo podľa Forbesu spolu celkom viac ako 545 miliónov dolárov, pričom až štvrtinu zinkasovali aj vďaka spoločnosti Netflix.

Rebríček má tento rok toho istého kráľa ako vlani, s celkovým príjmom blížiacim sa k 90 miliónom dolárov. Ostatní za ním síce postupne zaostávajú, ale ich zárobky sa aj tak počítajú v desiatkach miliónov. S výnimkou Jackieho Chana má väčšina z nich okolo päťdesiatky, patria skôr k vyšším svalovcom a často sú hrdinami bojových filmov.

TOP 5 najlepšie zarábajúcich filmov v histórii
Tvorba skutočne dobrých filmov je neskutočne náročná záležitosť. Musíte mať skvelý scenár, vynikajúcich hercov, výborných kameramanov a milión ďalších vecí. Aj keď toto všetko máte a film sa vám naozaj podarí, váš úspech nie je zaručený, píše... Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

10. miesto: Jackie Chan

Nestarnúca hviezda komediálnych akčných komédií si za minulý rok zarobila 40 miliónov dolárov. Už 66-ročný Jackie Chan stihol za posledných 12 mesiacov natočiť 5 filmov.
9.  miesto: Adam Sandler

Len o milión dolár viac pristálo na účte v období od júna 2019 do júna 2020 komikovi, muzikantovi, scenáristovi a producentovi 53-ročnému Adamovi Sandlerovi.
8. miesto: Will Smith

Americký herec a rapper, držiteľ viacerých filmových cien i nominácií si v priebehu roka polepšil o 44,5 milióna dolárov. Slávnejší z dvojice „Bad Boys“ je považovaný za jedného z najvplyvnejších hercov Hollywoodu.

Zaujímavosti zo sveta Oscarov alebo čo ste možno nevedeli!
Každoročné odovzdávania cien filmovej akadémie sleduje pozorne celý filmový svet. Od roku 2002 sa ceny udeľujú na konci februára v Hollywoodskom Dolby Theatre. Poďte sa s nami pozrieť na zaujímavosti a kuriozity, ktoré sú s odovzdávaním Oscarov... Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

7. miesto: Lin-Manuel Miranda

U nás menej známy hudobník, herec, spevák a producent získal za uplynulý rok 45,5 milióna dolárov.
6. miesto: Akshay Kumar

Pôvodom indický herec uspel aj v hollywoodskych „vodách“. Na konte mu pribudlo 48,5 milióna dolárov.
5. miesto: Vin Diesel

Dnes už 53-ročný herec, známy najmä z filmov Rýchlo a zbesilo, sa objavuje najmä v akčnejších kúskoch. Na to, že ho k divadlu prividelo výtržníctvo sa mu darí vcelku dobre. Za minulý rok zarobil 54 miliónov dolárov.
4. miesto: Ben Affleck

Úspešný herec, režisér a scenárista je bohatší o 55 miliónov dolárov. Bývalou manželkou jedného z „ligy spravodlivých“ je Jennifer Garnerová. V minulosti riešil aj problémy s alkoholom.

Angelina Jolie schválne zdržuje rozvod s Pittom!
Rozvod Angeliny Jolie (45) a Brada Pitta (56) sa ťahá už štyri roky a herečka si veľmi dobre uvedomuje, že v stávke je skutočne veľa. Brad očividne vyhráva, Angelina totiž zvolila zdržiavaciu taktiku a požiadala o odvolanie rozvodového sudcu,... Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

3. miesto: Mark Wahlberg

Nielen pred kamerou, ale aj v úlohe modela, speváka či producenta zažil Mark Wahlberg úspech. Detstvo strávil v chudobe a vďaka talentu si za posledný rok zarobil 58 miliónov dolárov.
2. miesto: Ryan Reynolds

Herec považovaný za „zlatého chlapca Netflixu“ je okrem iného aj producent a podnikateľ. Vysoký Kanaďan, ktorého manželkou bola istý čas Scarlett Johanssonová, si podľa Forbesu vylepšil rozpočet o 71,5 milióna dolárov.
1. miesto: Dwayne Johnson

Takmer dvojmetrový profesionálny wrestler The Rock je najviac zarábajúcim hercom už druhý raz po sebe. S príjmom 87,5 milióna dolárov ostatných s prehľadom prevyšuje.

„Prídem si pre teba, budeš plakať,“ odkazuje Chuck Norris prezidentovi Lukašenkovi (VIDEO)
Legendárny Chuck Norris (80) natočil krátke video - odkaz pre Alexandra Lukašenka. V ňom americký herec vyzýva bieloruského prezidenta k tomu, aby poslúchol demonštrantov a odstúpil. Inak si vraj pre neho príde a donúti ho plakať, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Timotej Dudka