Európska únia zavedie sankcie voči Bielorusku
19 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Európska únia čoskoro zavedie "značné množstvo" sankcií voči Bielorusku z dôvodu zmanipulovania volieb a násilného potláčania protestov v krajine, uviedol v stredu predseda Európskej rady Charles Michel podľa agentúry AFP.


"Pevne stojíme za právom bieloruského ľudu určiť si svoj vlastný osud. Európska únia čoskoro uvalí sankcie v značnom množstve na jednotlivcov zodpovedných za násilie, represie a volebné podvody (v Bielorusku)," povedal Michel po skončení mimoriadneho videosummitu Európskej únie zameraného na dianie v Bielorusku.

Úradujúci prezident Alexandr Lukašenko získal vo voľbách z 9. augusta podľa oficiálnych výsledkov 80,1 percenta hlasov, jeho hlavná súperka Sviatlana Cichanovská 10,12 percenta.

Následné masové protesty vyústili do tvrdých zásahov bieloruských bezpečnostných síl voči demonštrantom. Zranenia utrpeli stovky policajtov a protestujúcich a viac ako 6000 osôb bolo zadržaných.

V libereckom babyboxe našli zdravé dievčatko. Batoľa malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov
Do libereckého babyboxu niekto odložil čerstvo narodené batoľa, ktoré malo pupočnú šnúru previazanú gumičkou do vlasov. Zakladateľ babyboxu Ludvík Hess informoval, že dievčatko je zdravé a vybral pre ňu meno Barborka, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 08 | 2020 | Timotej Dudka