Víkendové násilie V USA prinieslo 4 mŕtvych a 15 zranených
17 | 08 | 2020 I Mário Martinka

Policajný komisár Danielle Outlaw označil ozbrojené násilie za „rušivé“ a „deprimujúce“


Polícia vo Philadelphií oznámila, že počas víkendu prišlo v meste k veľkému množstvu ozbrojených násilností, ktorých výsledkom boli štyria mŕtvi a 15 ďalších ľudí bolo zranených, píše foxnews.com.

Policajná komisárka Danielle Outlawová sa v nedeľu objavila na jednom z miest streľby a označila násilie za „rušivé“ a „deprimujúce“. Prišla na miesto, kde došlo k postreleniu piatich ľudí, ktorí sa zúčastnili veľkej párty. Traja z obetí boli tínedžeri.

"Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme ... tieto záležitosti vyriešili urýchlene. Dúfajme, že sa dostaneme pred všetko, čo by sa mohlo v dôsledku tejto streľby vyskytnúť," uviedla Outlawová.

Nemci premenujú populárnu omáčku s rasistickým názvom
Nemci chcú cigánsku omáčku premenovať na "paprikovú omáčku na maďarský spôsob". Čítať ďalej
16 | 08 | 2020 | SITA/AP


Párty sa pred streľbou javila byť divoká, s davom ktorý presahoval počet 200 ľudí, informovala CBS 3 Philadelphia. Obyvatelia povedali stanici, že párty sa konala na počesť osoby, ktorá pred niekoľkými rokmi zomrela po použití strelnej zbrane. Povedali, že problém začal, keď ľudia prišli na motorke a začali strieľať do davu.

Polícia v nedeľu popoludní informovala, že na scéne našla 28 nábojníc z AR-15 a 10 nábojníc kalibru 40. Fox 29 informoval, že polícia medzi piatkovou nocou a 6.00 hodinou rannou reagovala na 10 strelieb, pričom na miestach streľby našla 11 postrelených ľudí.

Jedna z obetí, 17-ročný teenager zomrel po tom ako bol zasiahnutý do hrude. V nemocnici bol vyhlásený za mŕtveho.

Výsledkom ďalších troch útokov zbraňou v sobotu v noci bolo usmrtenie 20, 23 a 40 ročných mužov.

Optimistické ekonomické vyhliadky Nemecka
Prieskum odhalil rekordný nárast dôvery investorov v budúcnosť nemeckého hospodárstva napriek súčasnej neveselej klíme. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Mário Martinka