V Bratislavskom kraji je nedostatok učiteľov odborných predmetov, matematiky i jazykov
17 | 08 | 2020 I TASR

V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) je nedostatok učiteľov odborných predmetov, učiteľov matematiky, informatiky, fyziky či cudzích jazykov. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa BSK Lucia Forman.


"Nedostatok učiteľov je problémom celého Slovenska," uviedla Forman s tým, že sa to netýka len Bratislavského samosprávneho kraja. Školy podľa nej hľadajú okrem učiteľov aj školských psychológov a špeciálnych pedagógov. Rovnako dlhodobo je problém zamestnať v školách ekonomických zamestnancov (účtovník, hospodár), personalistov či kuchárky.

"K 30. júnu pracuje na stredných školách v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja spolu 2990 zamestnancov, z toho je 1902 pedagogických a 1088 nepedagogických zamestnancov," poznamenala Forman.

Ortopedické pomôcky majú výrazne zdražieť! (aktualizácia)
Na Slovensku hrozí výrazné zdraženie takmer celého portfólia ortopedických pomôcok a aj zatvorenie väčšiny prevádzok na celom Slovensku. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | SITA


Na portáli edujobs.sk, ktorý sa zameriava na prácu v školstve, bolo napríklad 10. augusta voľných 601 voľných miest, z toho 337 práve v Bratislavskom kraji. O týždeň neskôr, teda v pondelok, bolo zverejnených už 788 voľných miest, z toho 373 v Bratislavskom kraji.

Najviac ponúk bolo celoslovensky zverejnených na chýbajúce miesta učiteľov druhého stupňa (133), nasledujú pedagogickí asistenti (128) a učitelia prvého stupňa základných škôl (87). Čo sa týka Bratislavského kraja, k pondelku chýbali najmä učitelia druhého stupňa základných škôl (72), učitelia materských škôl (53) a učitelia prvého stupňa (50).

Školský rok 2020/2021 sa začne v stredu 2. septembra.