Strelec sa zabarikádoval a postrelil troch policajtov v Cedar Parku v Texase
17 | 08 | 2020 I Mário Martinka

Traja policajní dôstojníci v Texase boli postrelení po tom, ako sa dostali do prestrelky. Reagovali na privolanie do Cedar Parku na predmestí Austinu. Podozrivý sa zabarikádoval v dome a odmietol sa viac ako 6 hodín vzdať, píše rt.com


Incident sa odohral v nedeľu popoludní, okolo 15:00 miestneho času po tom, čo bola polícia privolaná do domu do oblasti Natalia Cove v Cedar Parku. Táto oblasť je veľkým predmestím Austinu s asi 80 000 obyvateľmi. Policajný šéf Cedar Parku, Mike Harmon povedal, že polícia dostala tip od matky podozrivého, ktorá tvrdila, že jej syn rozrazil dvere a konal "nenormálne".

Po príchode na miesto činu sa dôstojníci pokúsili vstúpiť do domu, ale boli nútení ustúpiť potom, čo na nich muž spustil paľbu. Traja policajní dôstojníci boli postrelení. Všetci traja zranení dôstojníci boli vzatí do nemocnice a sú v stabilnom stave.

Pompeo prehlásil, že žiadny iný štát nemôže blokovať "multilaterálne" sankcie, ktoré USA chcú uvaliť na Irán
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo čelí výsmechu na internete po tom, ako odmietol opozíciu ostatných členov Bezpečnostnej rady OSN proti „okamžitým“ sankciám, s ktorými USA chcú zasiahnuť Irán, zatiaľ čo represívne opatrenia by boli... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Austinský dôstojník Bino Cadenas zdôraznil, že mu bolo „oznámené, že ide o rukojemníkov“, pričom dodal, že páchateľ, ktorý je zabarikádovaný vo vnútri nehnuteľnosti, hrozí, že zabije deti, ak polícia na dom zaútočí. Harmon síce nepotvrdil, že strelec hrozil, že ublíži ľuďom vo vnútri, ale povedal, že okrem podozrivého boli v nehnuteľnosti traja ľudia, vrátane mužovej matky, mladistvého a inej osoby.

Približne šesť hodín po vyjednávaní sa strelec stále odmietal vzdať. Harmon povedal, že polícia bola v kontakte s útočníkom, ako aj s jeho matkou. "Ak počúvate ... prosím, vyjdite a pokojne sa vzdajte, aby sme túto situáciu mohli dnes vyriešiť," vyzval podozrivého prostredníctvom médií.

Na mieste činu bola zaznamenaná masívna prítomnosť polície. „Minimálne tri sanitky“ a „veľké množstvo jednotiek SWAT“, tweetovala reportérka FOX7 Rudy Koskiová.





Demonštranti v Seattli požadujú od "bielych ľudí", aby sa vzdali svojich domovov
Skupina demonštrantov Black Lives Matter (BLM) v Seattli pochodovala obytnou štvrťou a požadovala, aby sa bieli obyvatelia vzdali svojich domovov, píše nypost.com Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Mário Martinka