Polícia ukončila svadbu pre porušenie koronavírusových opatrení
17 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Polícia v obvode Blackburn with Darwen v severozápadnej časti Anglicka v nedeľu ukončila svadobnú hostinu z dôvodu porušenia opatrení zavedených v súvislosti s ochorením COVID-19. Informovala o tom v pondelok webová stránka stanice  stanica BBC.


Policajti reagovali na správu o porušení opatrení a prišli na svadobnú recepciu, kde bolo prítomných viac ako 100 hostí. Podľa polície išlo o "jasné porušenie miestnych i celoštátnych obmedzení", ktoré vystavujú riziku každého, kto bol na hostine prítomný. Zhromaždenie bolo rozpustené. Ďalšie kroky síce polícia nepodnikla, účastníkov však vyzvala, aby spolupracovali a dodržiavali nariadenia a obmedzenia.

Dominic Harrison, riaditeľ verejného zdravotníctva v obvode Blackburn with Darwen, označil túto svadobnú hostinu za nespravodlivú voči väčšine obyvateľstva, ktorá nariadenia úradov dodržiava. "Mnohí ľudia prinášajú obete a voči nim niečo takého nie je spravodlivé," povedal.

Blackburn with Darwen je samostatný samosprávny obvod tvorený mestami Blackburn a Darwen. Leží v grófstve Lancashire a má približne 147.400 obyvateľov. Úrady tohto obvodu 14. júla oznámili zavedenie nových opatrení s cieľom zabrániť šíreniu nákazy koronavírusom. Opatrenia zahŕňajú obmedzenia návštev i fyzických kontaktov medzi osobami.

Svadba v KDH! Europoslankyňa M. Lexmann sa zosobášila s prešovským županom
Aktuálny kandidát na post predsedu KDH Milan Majerský (49), ktorý je zároveň prešovským županom, sa opäť oženil. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Peter Haluza