Maslák, považovaný za výpalníka Považia, zostáva za mrežami, rozhodne Najvyšší súd
17 | 08 | 2020 I TASR

Údajne vplyvného muža podsvetia z Považia Miroslava Masláka Krajský súd (KS) v Trenčíne na začiatku minulého týždňa prepustil z výkonu trestu odňatia slobody.


Maslák, ktorého v minulosti právoplatne odsúdil kraský súd v českom Zlíne, však zostáva naďalej za mrežami, keďže voči rozhodnutiu trenčianskeho krajského súdu podal prokurátor sťažnosť.

"Na pojednávaní 11. augusta bol odsúdený Miroslav Maslák Krajským súdom v Trenčíne podmienečne prepustený a bola mu uložená trojročná skúšobná doba s probačným dohľadom (z celkového trestu 10 rokov odňatia slobody, mu zostávalo vykonať trest ešte deväť mesiacov, pozn. TASR). Avšak na slobodu napokon podmienečne prepustený nebol, pretože po vynesení rozhodnutia KS v Trenčíne prokurátor podal sťažnosť, ktorá má odkladný účinok. O tejto sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR v Bratislave. Odsúdený preto zatiaľ zostáva vo výkone trestu," uviedla pre TASR vyššia súdna úradníčka KS v Trenčíne Jana Šinková. Na prepustenie Masláka upozornila v utorok (11. 8.) televízia Markíza.

KS v Trenčíne Maslákovi v prípade podmienečného prepustenia na slobodu uložil ďalšie obmedzenia, a to zákaz vycestovať do zahraničia, raz za tri mesiace mal povinnosť preukázať probačnému a mediačnému úradníkovi zdroj svojho príjmu a dostal by tiež náramok, ktorý by v prípade prepustenia lokalizoval jeho pobyt.

Matovič hovorí účelovo o zmluve, ktorá nespadala do kompetencie Úradu vlády, tvrdí Pellegrini
Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) hovorí podľa expremiéra Petra Pellegriniho (nezaradený) účelovo o zmluve, ktorá nespadala do kompetencie Úradu vlády (ÚV) SR a ani premiéra. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | TASR


Maslák aktuálne čelí aj ďalšiemu trestnému stíhaniu na Okresnom súde (OS) v Trenčíne za trestný čin poškodzovania cudzej veci. Tu podal Maslák námietku zaujatosti voči senátu, ktorú mu však v stredu (12. 8.) KS v Trenčíne definitívne zamietol.

Na OS Bratislava I ešte minulý rok Maslák čelil obžalobe za útok na verejného činiteľa, tento súd však konanie pôvodne zastavil vzhľadom na to, že ho brniansky krajský súd, pobočka Zlín, v novembri 2013 uznal vinného zo zločinu vydierania v štádiu pokusu, prečinu porušovania domovej slobody, prečinu šírenia poplašnej správy a z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Odsúdil ho na úhrnný trest desať rokov. Trest bol podľa bratislavského súdu dostačujúci.

Rozhodnutie OS v Bratislave nebolo právoplatné, sťažnosť podala prokurátorka. V súčasnosti sa týmto prípadom zaoberá v poradí už tretí sudca OS v Bratislave. Maslák sa mal dopustiť útoku na verejného činiteľa v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Maslák udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa vo väzení v Bratislave. Maslák v roku 2019 na pojednávaní povedal, že keďže je dlhodobo médiami spájaný s organizovaným zločinom, s čím nikdy podľa vlastných slov nebol, podal dve žaloby na médiá.

Za Pellegriniho vlády využívali ministerstvá predražené služby, tvrdí Matovič
Za vlády Petra Pellegriniho využívali ministerstvá niekoľkonásobne predražené služby. Na dnešnej tlačovej konferencií o tom informovali predseda vlády Igor Matovič a minister životného prostredia Ján Budaj (obaja OĽaNO). Podľa premiéra platilo... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | SITA