Kto bude na Slovensku proti koronavírusu zaočkovaný ako prvý?
17 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Prípadná vakcína by proti Covid-19 by na Slovensku mala byť najprv dostupná pre ľudí starších ako 65 rokov, chorých, ako aj zdravotníkov, policajtov či hasičov.


Imunizačná stratégia tvrdí, že očkovanie spoľahlivou vakcínou  predstavuje najúčinnejší spôsob prevencie pred ochorením koronavírusom. Podľa tejto stratégie, ktorá je súčasťou pandemického plánu, by vakcína mala byť najprv dostupná pre ľudí starších ako 65 rokov, chorých, ako aj zdravotníkov, policajtov či hasičov, píše Plus Jeden Deň.

„Vzhľadom na to, že pri každom pandemickom ochorení vrátane COVID-19 je proces výroby vakcíny postupný, musí byť zabezpečené očkovanie v prvom rade pre skupiny, u ktorých prebieha ochorenie s najťažším klinickým priebehom, ako aj pre zdravotníkov a orgány, ktoré zabezpečujú podporné činnosti pri zvládnutí epidémie, napríklad policajti, hasiči a pre osoby zabezpečujúce prevádzku základných činností štátu," píše sa v stratégii.

Bežní ľudia by sa dostupného dokumetu mali k vakcíne dostať až v druhej línii. Deti by mali byť zaočkované úplne na záver pretože vakcíny proti koronavírusu sa zatiaľ testujú na dospelých.

Jiří Krampol zmizol! Po manželkinej smrti sa odišiel dať dohromady
Aj keď už posledné roky na tenisový kurt nevybehol, aj tak vždy prišiel ako divák. Jiří Krampol (82) však tentoraz na tenisovom Memoriáli Strýčka Jedličky nebol. „Odchádzam na predĺžený víkend do kúpeľov,“ zveril sa už na pohrebe svojej ženy... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Timotej Dudka