"Chrobáci" pred šesťdesiatimi rokmi dobyli Hamburg
17 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Malý, v Hamburgu zapadnutý Club Indra pred šesťdesiatimi rokmi. Prvé vystúpenie “bandy z Liverpoolu”. Miesto, ktoré je dnes svätyňou skupiny The Beatles v celosvetovom meradle.


Beatles sa prvýkrát zahraničnej verejnosti predstavili v Hamburgu presne pred 60 rokmi. Viac ako dva roky tam odohrávali po malých kluboch nespočetné koncerty. Až v roku 1962 tam prišiel prvý megakoncert v dejinách populárnej hudby. Mesto Hamburg oslavuje toto výročie online festivalom, ktorý sa dnes bude vysielať naživo na internete - informuje portál Stern.de.

Sedemnásty august 1960 je v hudobnej histórii dôležitý dátum. V tento deň päť mladých hudobníkov odohralo prvý koncert v klube Indra v Hamburgu. Chalani sa nazývali Beatles a pochádzali z Liverpoolu. Svoju životnú kariéru začali v zapadnutom klube v prístavnej štvrti Hamburgu. A mesto nezabudlo. Práve dnes o 21.00 sa v Indra klube uskutoční spomienková oslava.



Beatles v klube Indra v Hamburgu 17. 08. 1960 Zdroj Youtube.com

Zaujímavosti zo sveta Oscarov alebo čo ste možno nevedeli!
Každoročné odovzdávania cien filmovej akadémie sleduje pozorne celý filmový svet. Od roku 2002 sa ceny udeľujú na konci februára v Hollywoodskom Dolby Theatre. Poďte sa s nami pozrieť na zaujímavosti a kuriozity, ktoré sú s odovzdávaním Oscarov... Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Oslava príchodu Beatles do Hamburgu sa bude internetom vysielať do celého sveta. Pozvánka je k dispozícii v tejto verzii.

 



Zdroj Youtube.com

Beatles si diváci pripomenú v dvojhodinovej show - s príbehmi o ich pobytoch v Hamburgu, v rozhovoroch s významnými fanúšikmi ako je Otto Waalkes a starými priateľmi, ako napríklad Rattles. K dispozícii sú aj filmy a videozáznamy z celého sveta.

S týmto nápadom prišla publicistka a fanúšička Beatles Stephanie Hempel.  Program „Stream & Shout“ sa organizuje v spolupráci s mestom Hamburg.

Prečo používa galéria Uffizi video z TikToku s rapovou skladbou, ktorá nazýva ženy k***ičky, aby podporil svoje umenie? To je hlúpe
Mnohí kurátori múzeí už neveria nejakému "vysokému" umeniu a hanbia sa za to, že úprimne prezentujú našu kultúru. Ale predstierať, že ste cool, a pomocou popkultúry sa snažíte uchvátiť mladých, zradzuje hodnoty, ktoré by mali brániť, píše... Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | Mário Martinka