Rakety zasiahli iracký vojenský tábor Taji v ktorom sú aj koaličné jednotky vedené USA
16 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej dve neriadené rakety dopadli do irackej vojenskej základne Taji, v ktorej sú umiestnené americké jednotky, uviedli miestne médiá, ktoré sa odvolali na armádu krajiny. Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne informácie o poškodení alebo možných obetiach, informuje portál RT.


Tábor Taji, ktorý sa nachádza asi 27 km severne od irackého hlavného mesta, sa v sobotu dostal pod raketový útok. Iracké vojsko potvrdilo miestnym médiám, že boli vystrelené najmenej dve rakety.

Aj keď neboli dostupné žiadne správy o škodách alebo obetiach, nepotvrdené snímky, ktoré sa šíria po internete, naznačujú, že útok mohol na základni vyvolať požiar.



Základňa Taji, ako aj ďalšie vojenské tábory používané koalíciou vedenou USA, sa v posledných mesiacoch opakovane dostali pod útok. K najhoršiemu takémuto incidentu došlo v marci, keď boli na základni usmrtení dvaja americkí a britskí vojaci, zatiaľ čo zranených bolo tucet ďalších zamestnancov vrátane irackých vojakov.

Reťazec útokov na zariadenia, v ktorých sú umiestnené americké jednotky, vyvolala začiatkom januára vražda najvyššieho iránskeho generála Gásema Solejmáního.

Afrika je zamorená americkými vojenskými zložkami
Americkí vojaci operujú v 22 afrických krajinách, čím sa kontinent stáva druhou najväčšou vojenskou základňou USA po Blízkom východe. Miestni obyvatelia a ani americká verejnosť si do veľkej miery neuvedomujú rozsah vojenskej prítomnosti USA v... Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Diana Zaťková