Nové prípady ochorenia COVID-19 sú aj importom zo zahraničia
16 | 08 | 2020 I TASR

Najviac pozitívne testovaných zaznamenali v okresoch Bratislava a Senec.


V prípade nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 ide o úzke kontakty už potvrdených prípadov a import zo zahraničia. V regiónoch je zaznamenaný aj sporadický výskyt nového koronavírusu. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie, dopĺňa ÚVZ. "Pri zabezpečovaní náležitých protiepidemických opatrení a nastavení účinných hygienických pravidiel spolupracujú regionálne úrady verejného zdravotníctva v SR so samosprávami a príslušnými subjektmi a inštitúciami," uvádza ÚVZ.

Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov pozitívne testovaných osôb a zabezpečovaní protiepidemických opatrení v mieste výskytu ochorenia. V sobotu (15. 8.) na Slovensku pribudlo 47 prípadov nákazy novým koronavírusom. Najviac pozitívne testovaných zaznamenali v okresoch Bratislava (12), Senec (5), Prievidza (4), Trenčín (4), Prešov (3) a Trnava (3).

Slovenský "agrobarón" s Jánom Sabolom kupujú farmu v Rusku
Počas prvej vlády Smeru šéfoval Slovenskému pozemkovému fondu, postupne sa vypracoval na podnikateľskú špičku Slovenského poľnohospodárstva. Čítať ďalej
16 | 08 | 2020 | Ivan Brožík