Ako sú na tom slovenskí mladí ľuďia v porovnaní s ostatnými Európanmi?
16 | 08 | 2020 I SITA

Eurostat spustil interaktívnu infografiku, v ktorej môžu mladí ľudia porovnávať aspekty svojho života s inými Európanmi. Výskumná agentúra o tom informuje na svojej webovej stránke.


Pomocou novej infografiky si môžu mladí porovnávať aspekty svojho života so svojimi rovesníkmi na základe dát, ktoré Eurostat dlhodobo zbiera a vyhodnocuje. Infografika je určená pre ľudí vo veku od 16 do 29 rokov. Môžu si vďaka nej zistiť, koľko detí priemerne majú ich rovesníci, či aký je priemer v Európskej únii (EÚ), prípadne, v akom členskom štáte je najvyšší alebo najnižší.

„Koľko mladých žien a mužov žije vo vašom veku so svojimi rodičmi? Koľko z nich je zamestnaných? Ako často boli v poslednej dobe v kine alebo na koncerte,“ uvádza eurostat svoj nový nástroj „Mladí Európania!“ a nabáda ľudí, aby to pomocou neho zistili. Pozostáva z otázok podobných kvízu, ktoré sa týkajú štyroch rôznych aspektov života: ja a moja rodina, ja a moja práca, ja a môj voľný čas a štúdium a ja a internet.

Nečakaný rozvod Tiny: Speváčka a známy rapper sa rozchádzajú len v tom najlepšom!
Známy pár, rapper Separ (33) a speváčka Tina (36), oznámili na sociálnych sieťach koniec manželstva! Spoločne vychovávajú dve deti, dcéru Tiu (5) a syna Leonarda (7), ktorého má Tina z predchádzajúceho vzťahu s futbalistom, informuje portál... Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Mladí tak môžu zistiť, ako sú na tom v porovnaní so svojimi rovesníkmi na základe dát, ktoré výskumná agentúra EÚ dlhodobo zbiera a vyhodnocuje. Okrem zmieneného počtu detí ide napríklad aj o index telesnej hmotnosti, psychologické ťažkosti, zdravé vnímané samého seba, ohrozenie chudobou alebo sociálnym vylúčením, frekvenciu stretávania sa s rodinou a priateľmi či účasť na neformálnych dobrovoľníckych aktivitách a využívanie internetu.

Nástroj eurostatu „Mladí Európania!“ je dostupný na stránke https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/youth/index_en.html.

Trump sa "pozrie" na možnosť omilostenia Edwarda Snowdena
Šéf Bieleho domu Donald Trump v sobotu uviedol, že sa "pozrie" na možnosť omilostenia Edwarda Snowdena, amerického whistleblowera a bývalého spolupracovníka Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Čítať ďalej
16 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR