Nemecká polícia vyšetruje zásielku kvetov vojenským vrtuľníkom
15 | 08 | 2020 I Diana Zaťková / TASR

Dvaja vojaci z nemeckého Bundeswehru zistili, že v láske a vojne predsa len nie je dovolené všetko. Pre nápad uskutočniť romantickú zásielku kvetov vojenským vrtuľníkom majú na krku policajné vyšetrovanie. píše agentúra DPA.


Agentúra DPA dnes informovala o nanajvýš nevojenskej zásielke vojenským vrtuľníkom. Zaľúbený nemecký vojak sa rozhodol prekvapiť svoju snúbenicu a kamarát mu v tom mal pomáhať.

Regionálne médiá napísali, že z nízko letiacej helikoptéry vyhodil 44-ročný vojak snúbenici  balík s bielymi kvetmi. Políciu privolal miestny obyvateľ, ktorému vrtuľník vyplašil kone.

Podľa polície dvojica porušila zákon o leteckej doprave, keď doručila vrtuľníkom balík s kyticou kvetov pre priateľku jedného z vojakov do dediny Holzen v západnom Nemecku. "Presné okolnosti prípadu sú stále predmetom vyšetrovania," uviedol policajný hovorca.

Poľsko dnes podpíše dohodu o posilnení vojenskej prítomnosti USA
Spojené štáty podpíšu v sobotu dohodu s Poľskom o posilnení vojenskej prítomnosti USA v Poľsku o 1000 vojakov a zriadení predsunutého veliteľstva 5. zboru pozemných síl USA na území krajiny. Pripomenula to v sobotu agentúra DPA. Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR