Bill Gates tvrdí, že chce zachrániť životy a odmieta „zvláštne“ teórie
15 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Zakladateľ Microsoftu Bill Gates odhalil svoje myšlienky o tom, či sa svet dostane z pandémie Covid-19, a pozastavil sa pri „zvláštnych“ konšpiračných teóriách, ktoré sa zaoberajú jeho záujmom o financovanie vakcíny, informuje portál RT.


Napriek investovaniu 350 miliónov dolárov do vytvorenia vakcíny proti Covid-19, Gates v novom rozhovore pre Bloomberg prezradil, že neverí, že súčasná pandémia skončí do „konca roku 2021“. Nemá ani veľa viery v to, že sa počiatočná vakcína dostane pre širokú verejnosť.

„Počiatočná vakcína nebude ideálna, pokiaľ ide o jej účinnosť proti chorobe a prenosu. Nemusí to trvať dlho a bude sa používať hlavne v bohatých krajinách ako opatrenie na zastavenie vírusu,“ uviedol.

V súvislosti s konšpiračnými teóriami, ktoré spochybňovali jeho motiváciu k financovaniu vakcíny, vyhlásil, že kritici „obrátili“ jeho úmysly, keďže iba „dáva peniaze na záchranu životov“.

Ruské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že Covid-19 je oveľa nebezpečnejší ako akékoľvek možné vedľajšie účinky prvej vakcíny
Riziká, ktoré predstavuje koronavírus, sú oveľa závažnejšie ako akékoľvek možné vedľajšie účinky novej vakcíny, uviedlo ruské ministerstvo zdravotníctva, pričom odmietlo tvrdenia, že vývojový proces bol urýchlený, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Marek Molnár


"Je to zvláštne. Berú na vedomie, že som zapojený do financovania vakcín a oni to len zvrátia, takže namiesto toho, aby som dával peniaze na záchranu životov, iba zarábam peniaze na to, aby som sa zbavil ľudských životov. Ak to ľuďom bráni v užívaní vakcíny, tak je to potom veľký problém,“ uviedol zakladateľ spoločnosti Microsoft.

Napriek početným konšpiračným teóriám, ktoré nazýva „zvláštne“, miliardár tvrdí, že neverí, že by imunizácia mala byť povinná, pokiaľ osoba nepracuje so staršími občanmi.

„Zavedenie niečoho povinného môže často zlyhať. Dalo by sa však povedať, že ak budete pracovať v domove starých ľudí alebo ak ste v častom kontakte so staršími ľuďmi, bolo by to potrebné,“ uviedol Gates.

Portál Bloomberg tiež položil Gatesovi otázku, či „budeme niekedy v poriadku“, pričom technický magnát odpovedal: „Určite. Máme šťastie, že nešlo o smrteľnejšie ochorenie.“

Rusko je pripravené na „medzinárodnú spoluprácu“ v oblasti vakcíny proti Covid-19 pre všetkých
Po registrácii prvej vakcíny proti Covid-19 na svete je Rusko pripravené spolupracovať s každým, kto má záujem o vývoj a výrobu očkovacích látok a liečbu koronavírusu, uviedol ruský vyslanec pre OSN, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 08 | 2020 | Marek Molnár