Remišová ide proti B. Kollárovi aj I. Matovičovi
14 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Remišová nechce na ministerstve žiadne zmluvy s firmami politikov.


Vicepremiérka a ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí) vydala pokyn, aby úradníci v jej rezorte pozastavili uzatváranie zmlúv s Fun rádiom a ďalšími firmami, kde je konečným užívateľom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) či ďalší aktívni politici. Napísal to Denník N.

Informáciu potvrdil aj jej hovorca Michal Dyttert. „Dôvodom je to, že vicepremiérka Veronika Remišová presadzuje transparentnosť v činnosti štátu. Obchodovanie politikov a zvlášť vládnych politikov so štátom vždy vyvoláva otázky o konflikte záujmov. V pôsobnosti svojho rezortu chce preto nastaviť iné pravidlá,“ uviedol pre Denník N.

Kollár v súvislosti s kauzou už skôr uviedol, že spoločnosť Tipos je relevantným partnerom Fun rádia už od roku 2005 a už v minulosti v ňom mala reklamu. Rozdiel pri zmluve o reklamnom plnení na tento rok spočíva podľa neho v tom, že v minulosti ju Tipos uzavrel cez reklamnú agentúru a v súčasnosti priamo s relevantnými médiami.

Facebook zmazal video Mariana Kotlebu
Prvýkrát Facebook zakázal video niektorého zo slovenských politikov. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Poznamenal, že sa tak neulievajú peniaze. Opozícia podľa neho klamala aj pri sume 240.000 eur, ktorú malo rádio dostať za reklamu.

Ak by štátna spoločnosť pri propagovaní svojich služieb či produktov obskúrne využívala najhoršiu možnosť, bol by to problém a podozrenie na korupciu, ak sa však rozhoduje podľa pomeru ceny a efektívneho zásahu svojej reklamy, možno hovoriť o pravidle dobrého hospodára. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) to uviedol v súvislosti s medializovanými informáciami.

"Ak sa pozerajú na to, či sa reklama oplatí, či bude adresná, čo v tomto prípade podľa mojich informácií aj skutočne je, tak to vnímam ako transparentné konanie so snahou nájsť najlepší pomer cena/výkon,“  uviedol Matovič.

Opozičný Smer-SD už pre kauzu zbiera podpisy na odvolávanie Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie šéfa Národnej rady (NR) SR.

"Informácie o situácii v agrorezorte vnímam ako strašné!" hovorí Karahuta
Skutočnosť, že potravinárstvo na ministerstve pôdohospodárstva je dlhodobo bez generálneho riaditeľa sekcie potravinárstva a obchodu MPRV SR, vníma predseda parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo ako “vážny problém”, povedal pre Hlavný denník... Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Ivan Brožík