Vyšetrovateľ navrhuje väzbu pre troch mužov zadržaných pri akcii Šašovia
12 | 08 | 2020 I TASR

Vyšetrovateľ v stredu podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby Karola P., Rastislava R. a Tomáša F. Zadržali ich v rámci policajnej akcie Šašovia a sú obvinení zo zločinu výroby extrémistických materiálov. Mali sa podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou.


TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil po utorkovej (11. 8.) akcii Šašovia zo zločinu výroby a pokračujúceho zločinu rozširovania extrémistických materiálov deväť osôb. Okrem Karola P., Rastislava R. a Tomáša F. ide o Jozefa P., Radovana K., Radoslava V., Róberta T., Mareka V. a Petra S.

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa v súčasnosti k veci nie je možné bližšie vyjadrovať," doplnila polícia. Ako TASR potvrdili viaceré zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní, Rastislav R. je herec a spevák extrémistickej skupiny Krátky proces.

Podľa televízie Markíza sa u neho mali nájsť zberateľské predmety s nacistickou a hitlerovskou tematikou. Medzi zadržanými je podľa televízie aj Marek V., bubeník a manažér kapely Horkýže Slíže.

Infikovaných v potravinárskej firme umiestnili do karantény
Spoločnosť Fekollini, s.r.o garantuje, že jej potravinové výrobky vyrábajú len zamestnanci s negatívnym výsledkom testu na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | TASR