Voľba ako z Matrixu. Putin dáva Rusom na výber červenú alebo modrú vakcínu
12 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Ilustračné zábery k schváleniu vakcíny na COVID 19 v Rusku pripomínajú legendárnu scénu z filmu MATRIX. Ponúka Putin Rusom „prebudenie“ alebo „pokračovanie v spánku“?


Uznávaný ruský analytik Valentín Katasonov už v marci tohto roka zverejnil komentár Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou.


Jednou z konšpirácií medzi milovníkmi filmu MATRIX bola i legendárna scéna, keď učiteľ Morfeus núka žiakovi Neovi dve tabletky. Jednu červenú na „prebudenie“ a druhú modrú na „pokračovanie spánku“.



Ruská federácia medzitým schválila prvú očkovaciu látku proti koronavírusu. Oficiálne ilustračné zábery ruského ministerstva zdravotníctva sú ale veľmi podobné slávnej scéne z legendárneho filmu. Plán Ruskej federácie je zatiaľ taký, že prví budú očkovaní lekári a učitelia. Predbežný termín je január 2021.


MIMORIADNE: Ruské ministerstvo zdravotníctva schválilo prvú vakcínu proti Covid-19
Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že ministerstvo zdravotníctva jeho krajiny schválilo prvú vakcínu proti koronavírusu na svete a dodal, že jeho dcéra už je zaočkovaná, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Marek Molnár / TASR

Prvú vakcínu na svete proti infekcii koronavírusom vyvinulo ruské Národné výskumné centrum pre epidemiológiu a mikrobiológiu. Liečivo má formu roztoku a podľa pôvodného návodu by sa malo podávať do svalu. Vakcína je uskladnená v dvoch sklenených nádobách.


A to je na tom práve zaujímavé. Ich veká majú rôzne farby. Červenú a modrú. Liečivo sa má podávať v dvoch fázach. Osoba, ktorá príde na očkovanie, si sama vyberie farbu uzáveru. Dávku s „nechcenou“ farbou uzáveru môže odmietnuť. Podľa predpokladu tvorcov vakcíny, by imunita voči koronavírusu mala fungovať dva roky.


Ruská vakcína proti COVID 19 je dvojzložková. Jej základom je ľudský adenovírus. Schéma ruskej vakcíny by mala umožniť vytvorenie dlhodobej imunity. Skúsenosti ruských lekárov s používaním obdobných vakcín podľa Ministerstva zdravotníctva Ruskej federácie doposiaľ dokazujú, že imunita po očkovaní trvá minimálne dva roky.


Bill Gates na čele staviteľov bezhotovostného raja (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Iveta Machová