Vláda upraví uznesenie týkajúce sa čestného vyhlásenia rodiča, tvrdí premiér
12 | 08 | 2020 I TASR

Vláda upraví uznesenie ministerstva zdravotníctva týkajúce sa čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti, ktoré majú doniesť žiaci do škôl pri svojom nástupe. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO) počas rokovania vlády.


Ministerstvo zdravotníctva na rokovanie predložilo materiál, ktorý zavádza podpisovanie čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti. To by malo obsahovať informáciu o tom, že osoba nebola počas predchádzajúcich 14 dní v zahraničí, nezúčastnila sa ani na hromadných podujatiach nad 100 ľudí a nebola v tábore s medzinárodnou účasťou.

"Určite sa neprijme uznesenie tak, ako prišlo na vládu. Nebudeme tu spôsobovať chaos, keď si ľudia raz plánovali dovolenky v Chorvátsku, Maďarsku a Rakúsku. My sme zadefinovali, že tie krajiny sú bezpečné, tak nebudeme rodičov stresovať novými povinnosťami," povedal Matovič.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) chce, aby sa podpisovalo čestné vyhlásenie, kde bude rodič vyhlasovať, že jeho dieťa neprejavuje žiadne príznaky akútneho ochorenia. Je to čestné vyhlásenie, ktoré sa využívalo aj v závere školského roka 2019/2020, uviedol to pred rokovaním vlády.

Nové prípady koronavírusu sú najmä úzke kontakty, ale aj importované zo zahraničia
Najväčší počet nových prípadov ochorenia COVID-19, ktoré nahlásili za utorok (11. 8.), zaznamenali okrem hlavného mesta aj regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne, Galante, Trnave a Dunajskej Strede. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | TASR