Lukáš Kyselica sa nesnažil rozvrátiť hnutie OĽaNO, myslí si Mikulec (aktualizácia)
12 | 08 | 2020 I SITA

L. Kyselicu odvolali z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra.


Minister vnútra Slovenskej republiky Roman Mikulec (OĽaNO) je presvedčený, že jeho bývalý štátny tajomník Lukáš Kyselica (OĽaNO) sa nesnažil pred voľbami rozvrátiť hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Kyselicu dnes vláda odvolala z funkcie, pretože podľa medializovaných informácií vo februárových parlamentných voľbách kandidoval za hnutie OĽaNO ako tajný príslušník vojenského spravodajstva.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) po Kyselicovom odstúpení z funkcie na sociálnu sieť napísal, že podľa jeho informácií ho chceli ľudia blízki Petrovi Pellegrinimu (vznikajúca strana Hlas - sociálna demokracia) vo vedení vojenského spravodajstva zneužiť pred voľbami na rozvrat jeho hnutia.

Odstúpenie Kyselicu z funkcie štátneho tajomníka považuje minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) za správne rozhodnutie. Myslí si, že bezpečnostné zložky napojené na bývalú vládu pracovali na rozložení opozičných strán. Minister zastáva názor, že „orgány, ktoré sú na to určené, tieto podozrenia a nie slová pána premiéra overujú,“ uzavrel Krajniak.

Hrdina z bohumínského pekla: Statočný sused zachránil ľudí z horiaceho bytu cez balkón!
Nebyť jeho hrdinského činu, v bohumínskom paneláku by pravdepodobne uhorelo ešte viac ľudí. Ide o jedného zo susedov, ktorému sa podarilo zachrániť troch mužov a jednu staršiu ženu. Pomohol im preliezť balkón a následne ich pustil do svojho bytu,... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Aktualizované 12.8. o 11.53. hod.:

Ak by sa potvrdilo, že vojenské spravodajstvo malo aktívnu snahu rozvracať akúkoľvek politickú stranu v predvolebnom boji, mohlo by to mať aj trestnoprávne následky. Uviedol to minister obrany Slovenskej republiky Jaroslav Naď (OĽaNO) s tým, že by to bol škandál, ktorý by nemal v histórii Slovenska obdobu.

Aktualizácia 12.8. o 13.19. hod.:

Podľa Matoviča je v poriadku, že sa Kyselica vracia ako poslanec do Národnej rady SR. „Kým nepoznáme pravdu, ako to bolo, tak je v poriadku, že bude pôsobiť ako poslanec parlamentu," povedal premiér médiám počas dnešného rokovania vlády. V tejto veci sa spolieha na nezávislé vyšetrovanie. To, či by mal byť Kyselica zbavený mlčanlivosti, by nechal na rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní. „Tie už dávno samé od seba konajú, lebo je ich ústavnou povinnosťou konať ex offo v prípade takýchto podozrení," dodal predseda vlády.

Matovič v utorok 28. júla verejnosť informoval, že Lukáš Kyselica končí vo funkcii štátneho tajomníka ministerstva vnútra. Podľa informácií Denníka N mal totiž vo februárových parlamentných voľbách kandidovať za hnutie OĽaNO ako tajný príslušník vojenského spravodajstva. Kyselica následne uviedol, že bude pôsobiť ako poslanec parlamentu.

Gröhling chce, aby sa podpisovalo čestné prehlásenie rodiča ako doteraz
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) chce, aby sa podpisovalo čestné prehlásenie, kde bude rodič vyhlasovať, že jeho dieťa neprejavuje žiadne príznaky akútneho ochorenia. Je to čestné prehlásenie, ktoré sa využívalo aj... Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | TASR