Bubeník si štart letnej sezóny posunul o týždeň, pár dní preventívne strávil v izolácii
12 | 08 | 2020 I SITA

Slovenský výškar Matúš Bubeník strávil ostatných pár dní v dobrovoľnej izolácii. Dôvodom bol pozitívny test na koroanvírus u spolupracovníka jeho priateľky. Tridsaťročný člen Dukly Banská Bystrica sa dobrovoľne vzdal účasti na majstrovstvách ČR v Plzni a letnú sezónu začne až počas najbližšieho víkendu v slovenskej lige v Trnave.


"Nemusel som do nej ísť, keďže podľa hygienikov som bol iba kontakt kontaktu a to sa už nerieši. Nemám nijaké príznaky ochorenia a priateľka je takisto v poriadku. Od včerajška pozná aj výsledok testu na koronavírus - bol negatívny," povedal Bubeník podľa webu atletika.sk.

Počas koronapauzy bol mimo výškarského sektoru dva mesiace. "Na štadión som sa dostal až v druhej polovici mája. Potreboval som preto najprv urobiť v príprave všetko, čo bolo nevyhnutné, nič sme nevynechali. Aj preto začínam leto takto neskoro. Myslím si, že som obdobie koronakrízy zvládol v pohode,“ dodal podľa oficiálneho webu Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Na Sagana čaká festival stúpaní, všetky etapy na Critérium du Dauphiné sa končia na kopci
Na Petra Sagana čaká prvá etapová previerka po letnom reštarte sezóny a na pretekoch Critérium du Dauphiné to bude poriadna horská zaberačka. Z pôvodných ôsmich etáp zostalo v novom termíne 12. - 16. augusta iba päť, ale všetky sa končia na vrchole... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA