Výroba v žilinskom závode Kia Motors Slovakia sa rozbehne na tri zmeny skôr
11 | 08 | 2020 I SITA

Výroba v žilinskej Kia Motors Slovakia sa rozbehne na tri zmeny skôr, ako pôvodne avizovala automobilka. Závod v Tepličke nad Váhom ešte koncom júla informoval, že na plnú trojzmennú prevádzku nabehne od septembra.


Podľa informácií agentúry SITA však spoločnosť v utorok svojim zamestnancom komunikovala zámer prejsť na produkciu v troch zmenách už od 24. augusta. Dôvodom má byť zvýšený dopyt. Kia Motors Slovakia vyrába v dvojzmennej prevádzke od 6. apríla. Vtedy automobilka obnovila výrobu po prerušení spôsobenom šírením koronavírusu. Závod stál od 23. marca 2020.

Kia Motors Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovaný bol v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov bola spustená v decembri 2006. V súčasnosti Kia na Slovensku zamestnáva viac ako 3 600 ľudí a vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách - päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage. Spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku.

Cigarety od februára budúceho roka majú zdražieť o 40 centov (aktualizácia)
Novelou zákona sa majú zvýšiť nielen sadzby na cigarety, rovnakým tempom má stúpať aj sadzba na tabak. Zmeny nastanú aj pri zdaňovaní bezdymových tabakových výrobkov. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | SITA