Helena Vondráčková si pre fanúšikov prichystala veľké prekvapenie!
11 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Speváčka Helena Vondráčková v týchto dňoch dokončuje ďalší štúdiový album, ktorý ponesie názov Tvrdohlavá. Ten vznikal pod producentským dohľadom hudobníka a skladateľa Karla Maříka. Krst nahrávky je naplánovaný na 9. septembra na slávnostnej premiére filmu Dušana Rapoša Ženská pomsta.


K nemu Vondráčková naspievala rovnomennú titulnú skladbu, ktorá je zároveň bonusovou piesňou albumu. Správu priniesol spravodajský portál Stars24.

„Helene som navrhol progresívnejší, odvážnejší, proste iný koncept albumu, než sú jej poslucháči zvyknutí. Ľudia jej razenia sú prekvapivo otvorení novým trendom, ktoré ich muziku posúvajú o métu ďalej. Stačilo len pár minút a bolo jasné, že sme naladení na rovnakú notu. Od spísania jedného songu sme razom boli u produkcie celého albumu. Helena je obrovský profík, s ktorým je pre každého muzikanta a producenta výzva a radosť robiť,“ uviedol k spolupráci Mařík.



Producent a hudobník Mařík sa vlani dokázal presadiť aj na svetovom trhu, keď pripravil album Last Testament niekdajšieho frontmana škótskej rockovej kapely Nazareth Dana McCaffertyho. V Česku spolupracoval napríklad s Danielom Landom či Bárou Basikovou. Ako producent pomáha aj novým menám, ako sú Kristýna Peterková či Valeria Tošerová.

„Spolupráca s Karlom Maříkom pre mňa bola cestou do neznáma, vedela som o ňom len veľmi málo. Po prvom stretnutí s ním som vedela, že si budeme rozumieť nielen hudobne, ale predovšetkým ľudsky. Už len preto, že ani jeden nemáme radi ono hudobné škatuľkovanie, sme za to, že hudba je len jedna. Celé natáčanie prebiehalo akoby v rodinnom duchu. Výrazný podiel na tom mal aj mladý gitarista a zvukár Tomáš Kryl, v ktorého útulnom štúdiu sme točili,“ podotkla Vondráčková.

Helena Vondráčková sa zo smrti Karla Gotta nevie vyrovnať! S Majstrom bola do poslednej chvíľe
16 | 11 | 2019 | František Németh


Na novom albume Tvrdohlavá je 14 skladieb. Autorsky sa na ňom podieľali okrem Maříka napríklad Václav Noid Bárta, Ján Krůta, Gabriela Osvaldová, Josef Peterka alebo Ondřej Soukup. Skladbu, ktorá dala CD názov, zložil legendárny Vašo Patejdl.

Filmovú skladbu Ženská pomsta napísali Lešek Wronka a Petr Šiška. Vondráčková si v komédii Ženská pomsta taktiež zahrá vedľajšiu úlohu. „Zásadnejšou než tie moje tri vety vo filme je naspievanie titulnej piesne,“ uviedla.

Vondráčková, ktorá 24. júna oslávila 73. narodeniny, vydala svoj posledný album v roku 2017. Jej prvý štúdiový album vyšiel v roku 1970 pod názvom Ostrov Heleny Vondráčkovej.

Dara Rolins v plavkách: Takto trávi čas doma! (FOTO)
Vypracovanú postavičku vystavuje na obdiv aj doma. Dara Rolins (47) v plavkách popiera všetky zákony starnutia! Do vzhľadu budúcej päťdesiatničky má táto kráska veľmi ďaleko. Doma sa za tvrdú drinu v posilňovni odmení pravým šampanským, píše portál... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Timotej Dudka