Takmer 1,5 milióna turistov navštívilo minulý mesiac Krym, pričom na august rátajú ešte s väčším číslom
10 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Ruský Krym minulý mesiac privítal približne 1,5 milióna turistov a očakáva, že v auguste prijme ešte viac návštevníkov uprostred dovolenky pri prímorských oblastiach, informuje portál RT.


Podľa regionálneho guvernéra Krymu Sergeja Aksyonova navštívilo polostrov 1,432 milióna ľudí od 1. júla, keď po bezpečnostných opatreniach v súvislosti s koronavírusom konečne znovu otvorili hranice. Väčšina turistov (nad 60 percent) pricestovala autom alebo autobusom cez most, asi tretina lietadlom a asi päť percent vlakom.

Zatiaľ čo krymské hotely a ubytovacie zariadenia boli minulý mesiac obsadené na 80%, očakáva sa, že v auguste navštívi Krym ešte viac turistov.

Po záplavách na gréckom ostrove Evia je najmenej sedem mŕtvych
Osemmesačné dieťa bolo nájdené mŕtve v dome po tom, čo prudké dažde spôsobili, že sa rieky vyliali z brehov a zablokovali cesty. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Mário Martinka


„V auguste budeme mať 1,8 milióna turistov. Môžno ešte viac vzhľadom na úroveň rezervácií a dopravné toky,“ uviedol v sobotu ministerka letovísk a cestovného ruchu Vadim Volchenko. Dodal, že počet rezervácií a návštevnosť sa zvýšili, dokonca aj v porovnaní s obdobím pred pandémiou.

Za posledné dva roky cestovný ruch na Kryme prekvital, pričom polostrov Čierneho mora mal v post-sovietskej ére rekordný počet návštevníkov. V roku 2018 navštívilo región 6,8 milióna ľudí a v minulom roku sa počet zvýšil na 7,4 milióna.

Keďže prázdninová sezóna začala tento rok s takmer trojmesačným oneskorením v dôsledku prepuknutia choroby Covid-19, republika očakáva, že tok turistov klesne približne o 10 - 15 percent z úrovne 2019.

Británia začína striktne riešiť problém „invázie migrantov“
Britská ministerka vnútra Priti Patelová poverila bývalé Kráľovské námorné komando, aby zastavilo migrantov prichádzajúcich loďou po Lamanšskom prielive. Keďže stovky migrantov pristávajú vo Veľkej Británii každý deň, Patelová uviedla, že jej... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Marek Molnár