Sociálne služby by nemali znižovať ohodnotenie zamestnancov
10 | 08 | 2020 I TASR

Vyššie územné celky, obce a mestá v čase krízy spôsobenej novým koronavírusom nariaďujú poskytovateľom sociálnych služieb znižovať výdavky na prevádzku o desať percent a tiež bezodkladne znižovať počty zamestnancov o desať percent. Upozorňuje na to predseda Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb Anton Szalay.


Dodáva, že tento postup vyplýva z požiadavky vlády SR na organizácie vo verejnej a štátnej službe. Odborári vyzývajú kompetentných, aby ľuďom, ktorí boli počas pandémie v prvej línii, neznižovali finančné ohodnotenie. Tiež, aby im okrem morálneho ocenia poskytli aj finančné odmeny, podobne ako zamestnancom nemocníc a pracovníkom sociálnych služieb v Českej republike.

Rezorty zdravotníctva, sociálnych vecí a financií rokujú o mimoriadnom finančnom ohodnotení lekárov, zdravotníkov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb, ktorí pracovali aj počas pandémie nového koronavírusu. Aktuálne podľa hovorkýň Ministerstva zdravotníctva SR a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR rezorty nastavujú konkrétne návrhy odmien aj spôsob ich vyplatenia.

Narcisy na pomoc onkológii „kvitnú“ tento rok v lete
Z dôvodu pandémie sa tohtoročný Deň narcisov presunul na leto. Zbierka sa uskutočňuje online alebo cez „esemesky“ v čase od 31. júla do 14. augusta. K výzve sa pripojila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Natália Sollárová