Niečo žhavé na tie najhorúcejšie dni leta
10 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Bikini sú dámske dvojdielne plavky, zložené zo štyroch trojuholníkových kúskov látky. Dva idú hore, jeden dolu spredu a druhý dolu zozadu. Bikini obohatili filmový priemysel o stovky miliónov dolárov, píše nemecký Bild.


V máji 1946 parížsky módny návrhár Jacques Heim ukázal svetu dvojdielny dizajn plaviek, ktorý pomenoval Atome a inzeroval ako „najmenšie plavky na svete“. Pozornosť nepritiahli a pohoršenie nevyvolali. Ošiaľ však predsa len prišiel. Ale až v júli. Módny návrhár Louis Réard predstavil svoj vlastný, materiálovo podstatne úspornejší dizajn dvojdielnych plaviek. Pomenoval ich po atole Bikini, prvá verejná skúška atómovej bomby sa tam uskutočnila len štyri dni predtým.

Jeho modely boli z pohľadu dobovej “morálky” riskantné a odhalili viac, ako zahaľovali. Takže logicky - modelkou, ktorá novinku predvádzala, bola striptérka Micheline Bernardini z kasína Casino de Paris.V mnohých krajinách bol model plaviek zakázaný používať na verejných miestach. Minimalistický dizajn bikín sa stal bežným vo väčšine západných krajín až v polovici 60. rokov 20. storočia ako plavky aj ako spodná bielizeň .

Pyšná mamička Monika Bagárová: Ako je možné, že jej dvojmesačná dcérka už zarába?
Sú to ešte len dva mesiace, čo prišla na svet Rumia, dcéra Moniky Bagárovej a zápasníka Makhmuda Muradova. Sympatická speváčka teraz prezradila, že rodina už vďaka malému dievčatku zarába. Ako je to možné? Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Filmový priemysel bol však oveľa progresívnejší, ak nie priam provokatívny. Tam bikini dostali svoju zelenú oveľa skôr. Či už je to ľahká komédia, hlboká dráma alebo upachtený akčný film - v blízkosti pláže alebo vo vode sú bikiny jedným z atraktívnych rekvizít v Hollywoode. Priam rajsky sa im darilo hneď v prvej “Bondovke” - Dr.No.


Prvá "Bond girl" Ursula Andress v slávnej scéne z filmu Dr. No


Počas nateraz najhorúcejšieho dňa v tomto roku (do 38 stupňov), predstavuje bild.de desať najhorúcejších bikini scén v histórii filmu.Z nich vyberáme:


Liz Hurley (vtedy 35) v roku 2000 v romantickej komédii Diabol



Angelina Jolie (vtedy 26) v roku 2001 v dobrodružnom filme Lara Croft: Tomb Raider



Raquel Welsh (vtedy 26) v roku 1966 vo fantasy filme Milión rokov pred Kristom


Louis Réard mal dobrý inštinkt. Slovo Bikini vtedy vyslovovali všetci na celom svete. Na atol sa však už zabudlo. No na jeho plavky ani zďaleka nie.

Princ Charles v šoku: Nečakal, že sa tieto informácie objavia v Česku!
Princa Charlesa zrejme prekvapilo, aké informácie k nemu doputovali až z Českej republiky. Práve v týchto dňoch totiž vyšlo najavo, že sa u našich susedov chystá kniha, ktorá pojednáva aj o kráľovskej rodine. Ako na to následník trónu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Timotej Dudka