Jedenásťročný chlapec sa stal obeťou medveďov
10 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

V luxusnom turistickom rezorte Dagomys neďaleko svetoznámeho letoviska Soči sa odohrala neobvyklá tragédia - medvede roztrhali jedenásťročné dieťa. Poranenia mali taký devastačný charakter, že chlapcovi už nebolo možné pomôcť, informuje Radio Komsomolskaja Pravda (RKP).


Chlapec sa vo chvíli nepozornosti rodičov dostal do ohradených priestorov pre zvieratá, nachádzajúcich sa na území miestneho jazdeckého športového komplexu. Zamestnanci areálu polícii povedali, že všetko sa odohralo v zlomku sekundy. Dieťa preliezlo dvojmetrovú ohradu s medveďmi a tragédia bola dokonaná.

Ako informovala rozhlasová stanica vo svojom regionálnom vysielaní, dieťa začalo divoké zvieratá dráždiť paličkou. Presnejšie povedané, „Začalo sa si s nimi hrať v domnení, že sú neškodné“. Chlapec pochádzal z danej lokality, s rodinou žil v neďalekej vojenskej ubytovni. Podľa zamestnancov jazdeckého areálu bol na vine práve malý nezbedník.

Tento „mladík“ má už 53 rokov: Zázrak plastickej chirurgie? Omyl!
Holanďan Edson Brandao posledné dni búra internet! Na prvý pohľad ľahko metrosexuálny muž, ktorý sa od klasických mladých instagramových influencerov nijako výrazne neodlišuje. Stačí si však prečítať nadpis článku a zistíte, prečo sa o ňom toľko... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020


Vyšetrovatelia však mali podľa vysielania RKP iný názor na to, čo sa stalo. Podľa ich verzie sa chlapec mal priblížiť k zvieratám nezabezpečenými dverami ohradenia. Medvede na neho následne zaútočili ako na votrelca. Privolaní záchranári konštatovali už len smrť. Aby bolo možne telesné pozostatky z ohrady vyslobodiť, museli byť medvede zastrelené.

Vyšetrovateľ začal trestné konanie podľa paragrafu trestného zákona „Spôsobenie smrti z nedbanlivosti“. Cieľom vyšetrovania je zistiť, ktorý zo zamestnancov urobil chybu, ktorá stála život dieťaťa. Po tragédii starosta Soči ohlásil zatvorenie všetkých mini-zoologických záhrad v meste. Zdôraznil, že prítomnosť predátorov v súkromných chovoch, kam majú turisti inak bežný prístup, je jednoducho neprijateľná.

Podľa správ RKP mesto teraz začne hromadné kontroly súkromných malých ubytovacích zariadení, či sú v súlade so všetkými bezpečnostnými požiadavkami.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/08/10/zomrela-irena-sedlecka-%e2%80%a091-freddie-mercury-vdaka-nej-znova-povstal-z-mrtvych/