Dnes pokračuje prípad sprenevery, v ktorom je obžalovaný Patrik P. z kauzy nebankoviek
10 | 08 | 2020 I SITA

Okresný súd Bratislava I vytýčil na pondelok 10. a utorok 11. augusta ďalšie pojednávania v prípade sprenevery, kde čelí obžalobe Patrik P., právoplatne odsúdený v kauze skrachovaných nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia.


Podľa obžaloby Patrik P. v desiatich skutkoch v rokoch 2010 - 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákal finančné prostriedky v celkovej sume 959 750 eur. Tie však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných, čím spôsobil škodu poškodeným v celkovej sume vyše 840-tisíc eur.

V kauze skrachovaných nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest bol Patrik P. právoplatne odsúdený na sedem rokov väzenia. Špecializovaný trestný súd verdikt vyniesol v roku 2015, v marci 2018 ho následne potvrdil aj Najvyšší súd SR. Odvtedy sa odsúdený niekoľkokrát snažil o podmienečné prepustenie, súdy mu však nevyhoveli. Rovnako mu Špecializovaný trestný súd nevyhovel ani pri žiadosti o obnovu konania.

Spolu s Patrikom P. v kauze nebankoviek odsúdili aj Dávida Brtvu a Jozefa Majského, ktorým súd vymeral zhodne po deväť rokov väzenia. Zatiaľ čo Brtvu už podmienečne prepustili na slobodu, Majský len čaká na výkon trestu a momentálne je vo väzbe v Českej republike.

SNS spustila zber podpisov pre vypísanie referenda za predčasné parlamentné voľby
Iniciátori potrebujú zohnať aspoň 350.000 občanov. Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR