Požiar v domove dôchodcov v obci Zemianske Kostoľany si vyžiadal dve obete
08 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR
Požiar v domove dôchodcov v obci Zemianske Kostoľany v okrese Prievidza si vyžiadal dve obete. Ďalších 11 osôb počas sobotného nočného požiaru utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. TASR o tom Informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči boli k požiaru privolaní krátko po 02.00 h SELČ. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v jednej z izieb, pričom zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo v krátkom čase zlikvidovať a nedošlo k jeho ďalšiemu rozšíreniu. Počas hasenia bol vykonaný prieskum izby, pri ktorom hasiči našli dve osoby bez známok života," priblížila Križanová. Ďalších 11 osôb utrpelo následkom požiaru zranenia rôzneho rozsahu.

Zo zariadenia hasiči evakuovali 48 osôb, pretože priestory boli silno zadymené. Na mieste sa nachádzajú psychológovia HaZZ a Policajného zboru SR, ktorí zabezpečujú krízovú intervenciu. Hasiči v spolupráci so záchrannou zdravotnou službou momentálne transportujú osoby do náhradného ubytovacieho zariadenia.



"Pri udalosti zasahovalo takmer 40 profesionálnych hasičov z Prievidze, Trenčína, Partizánskeho, Nitry a Bánoviec nad Bebravou a členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Zemianske Kostoľany a Bystričany," uviedla Križanová.

Na mieste sa nachádza aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek. V Zemianskych Kostoľanoch je aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.

Otestovali Matovičove statusy. Výsledok: Mierny populista. Zatiaľ
Premiér Igor Matovič rád využíva silu sociálnych sietí a Facebook je jeho bežným komunikačným nástrojom. Jeho statusy si zobral na mušku tím študentov politológie. Na ich závery upozornil portál topky.sk. Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | Natália Sollárová