Karel Gott doháňal ženy k slzám: Toto s nimi robil!
08 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Hana Zagorová a Karel Gott spoločne naspievali mnoho piesní. Obaja tiež kraľovali v ankete Zlatý slávik. Práve vďaka nej sa spolu pred rokmi zoznámili, na čo zaspomínala populárna speváčka, ktorá tiež prezradila, ako to mal legendárny Kája so ženami, píše portál Stars24.


Speváčka Hana Zagorová zaznamenala Karla Gotta prvýkrát, keď ešte študovala na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne a na izbe sa spolužiačkami počuli pieseň Prečo vtáky spievajú. „Plakali sme pri nej do vankúša, pretože sme boli všetky zamilované,“ spomínala. Ku skutočne osudovému stretnutiu však došlo až na Slávikovi v roku 1968, konkrétne až po slávnostnom ceremoniáli.

Karel Gott & Hana Zagorová, Slávik 1981 / Facebook (Karel Gott)


„Potom bol večierok U Pelikána Na Příkopech, kde som sa s Karlom rozprávala a on sa ma spýtal, či už som sa so všetkými zoznámila. A že to urobí. Ťahal ma za ruku, držal ma, mladú babu, a každému ma predstavil. To bol pre mňa nezabudnuteľný zážitok. Od tej doby som Karlova fanúšička,“ opisovala Zagorová.

Podľa nej to Gott so ženami naozaj vedel. Speváčka tiež priznala, že bola pôvodne fanúšičkou Waldemara Matušku. „Karel, keď začínal, bol ešte taký ušatý, spieval Zdvorilého Woodyho, zatiaľ čo Walda mal obrovskú charizmu a srdce na dlani. Verili ste mu každé slovo a vôbec ste nevnímali jeho hlas,“ spomína Zagorová.

Skutočne bizarná záľuba Karla Gotta: Prečo hľadal zrazené mačky na cestách?
Karel Gott bol vždy otvorený, kvôli čomu mala verejnosť pocit, že ho pozná skrz na skrz. Ale v skutočnosti to tak celkom nebolo! Legendárny Zlatý slávik mal, tak ako každý človek, mnoho tajomstiev, a tie postupne vyplavovali na povrch až po jeho... Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Nakoniec si však k sebe našli cestu a dnes majú na konte veľa duetov. „Pár sme ich urobili k Slávikom, keď ním bol takmer stále on a ja som mala to svoje deväťročné obdobie. To bola nutnosť kvôli televíznemu vysielaniu. Program sa pripravoval dlho dopredu, takže sme vtedy celkom spolupracovali,“ vysvetľuje.

Karel Gott zomrel na začiatku októbra vo veku 80 rokov doma v kruhu svojej rodiny. Gott v polovici minulého septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou a ambulantne sa lieči vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe.

So zdravotnými problémami bojoval aj v roku 2016, v novembri predchádzajúceho roku mu bolo diagnostikované nádorové ochorenie lymfatických uzlín.

Hacienda Petra Nagya (61): Obrovská záhrada a zvláštne dekorácie!
Popový spevák Peter Nagy (61) si musel nejakú dobu počkať, kým si splnil sen, ale teraz si to užíva plnými dúškami! Pred tromi rokmi si zaobstaral dom v Senci, ktorý si zariadil v provensálsko - toskánskom štýle. Veľa kúskov a dekorácií si vyrobil... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Timotej Dudka