AKTUÁLNE: Novou predsedníčkou strany Za ľudí sa stala Veronika Remišová (aktualizácia)
08 | 08 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Andrej Kiska sa vyjadril, že dnešným dňom v politike definitívne končí.


Remišová vyjadrila nádej, že strana bude modernou stredovou európskou stranou. Andrej Kiska sa vyjadril, že dnešným dňom v politike definitívne končí, z politiky odchádza zo zdravotných dôvodov.

Podpredsedníčke vlády a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie odovzdalo svoj hlas 76 delegátov snemu, kým jej protikandidát Miroslav Kolár získal dôveru 33 delegátov. Remišová tak v predsedníckej funkcii nahradí doterajšieho predsedu a zakladateľa strany Andreja Kisku.

Aktualizované 8.8. o 15.46. hod.:

Bývalý prezident verí, že strana Za ľudí bude zaujímavá pre široké spektrum voličov. Neúspešnému kandidátovi Kollárovi poďakoval za férovú súťaž, ktorá podľa jeho slov „potiahla" stranu dopredu.

„Verím, že s tým odborným potenciálom, ktorý strana má, budeme rásť a budeme silnou stranou. Našou víziou je totiž meniť Slovensko k lepšiemu a na to je dôležité, aby každý prijal zodpovednosť, pretože naša krajina sa nachádza v ťažkej a zložitej situácii," uviedla nová predsedníčka.

Na tuningovom zraze v Trebišove sa stala vážna nehoda (foto)
V Trebišove na tuningovom zraze havarovalo auto do stromu. Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | Peter Haluza


Za ľudí musí podľa nej popracovať na lepšom marketingu, aby dokázali efektívnejšie prezentovať dosiahnuté výsledky. „Musíme občanom zabezpečiť ekonomické istoty, pretože to Slovensko potrebuje. Z pozície predsedníčky strany a ministerky chcem naplniť všetky sľuby, ktoré som dala voličom pred voľbami," dodala Remišová.

Neúspešný kandidát Miroslav Kollár rešpektuje výsledok voľby. Stranu ešte čaká voľba nových členov predsedníctva. Kollár priblížil, že je v kompetencii Remišovej, akých ľudí navrhne za členov predsedníctva. Potvrdil, že ak by bol zvolený za predsedu on, súčasných podpredsedov by z funkcie neodvolával, len by k nim navrhol Tomáša Valáška za podpredsedu strany pre zahraničie.

„Naša strana má všetky predpoklady na to, aby bola úspešnou, len nemá dostatočný politický výtlak. Za týmto účelom preto musíme zlepšiť politický marketing, aby sme svoje výsledky dokázali lepšie predať," ozrejmil. Za ľudí môže podľa jeho slov vyjsť z tohto snemu posilnená.

Vládna strana Za ľudí získala vo februárových parlamentných voľbách 5,77 percenta hlasov voličov. Po niekoľkodňových rokovaniach vstúpila do vládnej koalície s hnutiami Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Sme rodina a so stranou Sloboda a Solidarita (SaS). Zakladateľ strany Andrej Kiska sa krátko po voľbách z politiky pre zdravotné problémy stiahol a rokovaním o zostavení vlády poveril práve Remišovú.

Stranu Za ľudí trápi vnútorná nejednota, myslí si Andrej Kiska
Za najbližších spojencov označil Kiska strany Progresívne Slovensko, Spolu, Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a stranu Sloboda a solidarita (SaS). Čítať ďalej
08 | 08 | 2020 | SITA